Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Regretatul om de sport a fost omagiat și în acest an printr-o competiție de fotbal.

Ediția a X-a a Memorialului „Viorel Racoceanu” la fotbal în sală s-a încheiat cu victoria echipei Coda Vinci, după ce aceasta s-a impus în finală împotriva formației Coda Vinci Young, după un meci foarte spectaculos. Turneul a început de luni, 26 decembrie și s-a încheiat miercuri, 28 decembrie. Locul al treilea în clasament i-a revenit echipei Milan, iar cei de la Persan Oravița au trebuit să se mulțumească cu locul al patrulea.

Rezultatele turneului din faza grupelor: Milan – Deportivo 5-3, Coda Vinci Young – Coda Vinci 7-5, Deportivo – Persan Oravița 9-10,  Coda Vinci – Recolta Rafnic 10-0, Recolta Rafnic – Coda Vinci Young 2-11, Persan Oravița – Milan 3-5. Locul cinci a fost ocupat de Deportivo, după ce a învins-o pe Recolta Rafnic cu scorul de 11-4. Rezultatele din cele două semifinale au fost: Milan – Coda Vinci scor final 1-4 și Persan Oravița – Coda Vinci Young scor final 1-5. În finală, Coda Vinci i-a învins pe cei de la Coda Vinci Young cu scorul de 7-6, iar finala mică a fost câștigată de Milan cu scorul de 10-4 împotriva echipei din Oravița. Printre cele mai sonore nume din fotbalul cărășan care au participat la acest memorial, se numără Robert Lupu, Daniel Oprița, Leontin Doană, Dean Beța, Sile Giurcanu, Valentin Ilaș, Laurențiu Breșneni, Andrei Vaștag, Casian Doană, Bogdan Szijj sau Flavius Costescu.

„Mă bucur că am făcut parte din această echipă și că am participat la acest turneu. Mie îmi face o plăcere deosebită să mă întâlnesc cu prietenii mei și să jucăm fotbal de sărbători. Mă bucur foarte mult că am câștigat, a fost un meci greu în finală, frumos și spectaculos”, a declarat Dean Beța, jucătorul echipei Juventus București, dar și unul dintre câștigării turneului.

Titlul de cel mai bun portar al turneului i-a revenit lui Daniel Petruț, cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Arthur Oncică, ambii de la Coda Vinci, iar titlul de golgheter al competiției i-a revenit lui Darius Guduleasa, de la Deportivo.

Selecționerul echipei naționale de futsal a României, Robert Lupu, care s-a vazut învins în finală, a spus după această competiție: „Mă bucur de fiecare dată de acest memorial și de băieții care vin și joacă. Ar fi venit și mai mulți, dar le este teamă să joace în sală pentru că riscul de accidentări este mare. Consider că a fost un turneu reușit, mă bucur că finala a fost considerată de mulți oameni ca un meci de Liga I de futsal și sunt mândru că am participat. Dacă am fi fost mai serioși în prima parte a jocului, cred că am fi putut să câștigăm, dar mă bucur că am oferit un meci spectaculos spectatorilor prezenți”.

În tribunele Sălii Polivalente din Reșița a fost prezent în prima zi a turneului și jucătorul echipei de fotbal Steaua București, reșițeanul Ovidiu Popescu, care s-a întors acasă după un an foarte bun pentru el pe plan sportiv.