Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Prezentarea făcută de reprezentantul Primăriei a nemulțumit reprezentanții sindicatelor.

Informarea privind strategia de dezvoltare a municipiului Reşiţa şi de creare de locuri de muncă făcută de reprezentantul Primăriei municipiului a fost departe de a fi mulțumitoare pentru reprezentanții sindicatelor prezente la ședința Comisiei de Dialog Social. Această informare conținea capitole legate de date demografice, forța de muncă, economia și mediul de afaceri local, dar și proiecte și direcții de dezvoltare economică locală ale municipiului Reșița.

La finalul prezentării, însă, președintele filialei cărășene a Blocului Național Sindical, Nicolae Drăgan, a ținut să precizeze: „Mă simt jignit. Înainte de alegeri, toți promit că fac, că vin cu locuri de muncă… Și acum, prin materialul prezentat, după aproape un an de zile ce constatăm? E sala aproape goală, și asta dovedește interesul pentru această comunitate. Vreau să transmiteți primarului Reșiței care nu e aici, și Consiliului Local, să facă ceea ce trebuie să facă. Mă așteptam să avem cu subiect și predicat ce face Primăria pentru locurile de muncă. Toți așteaptă să vină investitori. Toți fac numai studii de fezabilitate. Ni se țin seminarii despre metodologii și strategii… Dorim ceva concret. Cred că este din nou momentul să mă retrag din această comisie“, a fost opinia liderului BNS.

Ideea fost susținută și de președintele CNSLR Frăția Caraș-Severin, Jivomir Tovladiaț. „Dacă ne uităm atent, niciun reprezentant al patronatelor nu se află în sală. Vorbim de UCMR și nu avem cine să ne asculte. Cred că mă voi retrage și eu de la această comisie, pentru că e o bătaie de joc“ a spus sindicalistul.

1 Comment

  1. asa zis sindicalisti, care iau diverse sume de bani din aceasta comisie. si nu mai reprezinta decit formal pe cineva. nu mai au nici o influienta sau capacitate de a face ceva esential pt comunitate.discutii sterile, acum, iar in campanie, isi fac publicitate si ei alaturi de unele partide sau candidati. si iata, ca mai trec 4 ani, zero solutii si rezultate sau i mbunatatirea conditiilor de viata. ciudat. daca aceste comisii tot nu au nici o posibilitate de a face ceva, atunci dizolvarea , proteste, si altele. sinteti capabili, aratati o.

Adaugă comentariu