Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Jivomir Tovladiaţ, liderul Sindicatului 1771, nu este de acord cu noul val de disponibilizări anunţat în urmă cu două zile.

Liderii de sindicat din UCM Reşiţa au aflat, cu surprindere, în conferinţa de presă susţinută marţi la Reşiţa de preşedintele Euro Insol, Remus Borza, despre faptul că, începând cu 1 octombrie, se vor face noi disponibilizări.

„Am avut o întâlnire cu şeful firmei de insolvenţă, Remus Borza, şi cu preşedintele AAAS, Adrian Volintiru, unde s-a discutat despre un plan de reorganizare a UCMR. Nu s-a pus în nici un moment în discuţie ca 200 de oameni să plece din uzină. Am rămas foarte surprins de modul neelegant al domnului Borza de a face acest anunţ într-o conferinţă de presă. O astfel de abordare nu poate aparţine unui manager care se crede de performanţă”, a declarat liderul Sindicatului 1771 din UCM Reşiţa, Jivomir Tovladiaţ.

Totodată, liderul de sindicat a încercat să-l contrazică pe Remus Borza, cel care în timpul conferinţei de presă a lăsat să se înţeleagă că uzina reşiţeană a stat în toţi aceşti ani la mâna Hidroelectrica.

UCM Reşiţa a fost, de-a lungul anilor, captivă Hidroelectricii. Peste 80% din capacităţile de producţie au fost dedicate exclusiv acesteia. Astăzi ni se spune că am stat cu mâna întinsă la Hidroelectrica! Nu este adevărat! A fost o simbioză perfectă, în care noi ne-am făcut treaba bine, iar munca noastră a fost apreciată. Acelaşi lucru ni-l dorim şi pe viitor, să lucrăm în aceeaşi simbioză ca şi până acum”, a mai precizat Tovladiaţ, care este de părere că nu în disponibilizarea a 200 de oameni stă rentabilizarea unei întreprinderi.

Roxana Bălan Nafiru

2 Comments

  1. De mult timp se vorbeste de 800-1000 angajati la UCMR si mutarea lor intr-o hala din Calnicel (o tampenie dupa parerea mea),si Tovladiat acuma e surprins ca se fac disponibilizari ?E naiv,fatarnic sau…..

  2. Eu zic ca supermanagerul Borza trebuie intrebat de unde va obtine bani UCMR pentru retehnologizare si achizitii de masini-unelte performante. De cand acest batman e la Resita ne spune doar truisme manageriale, cunoscute la modul general cam de orice angajat din UCMR. Aici se aplica metoda zvonurilor si a resemnarii,ducand in cele din urma la plecarea de buna voie a angajatilor. Parca am mai vazut metoda asta si la demonstratiile de protest din Romania. E bine studiata si pacaleste la greu.

Adaugă comentariu