Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Reşiţa derulează proiectul naţional „Sportul în viaţa mea“. Ajuns la cea de-a V-a ediţie, simpozionul, care se va desfăşura în perioada 21 – 24 februarie, se adresează elevilor şi cadrelor didactice din unităţile de învăţământ, precum şi celor din cluburile sportive din ţară şi cuprinde mai multe secţiuni.

Este o acţiune dedicată atât celor care practică sportul de masă, cât şi celor pentru care sportul înseamnă performanţă. Potrivit organizatorilor, profesorii sunt invitaţi să susţină păreri, opinii, puncte de vedere exprimate în lucrări de specialitate sau comunicări ştiinţifice cu tema „Prin sport, educaţie pentru sănătate, educaţie pentru viaţă“, în timp ce imaginea preşcolarilor şi elevilor (clasele I-XII) despre sport va fi exprimată artistic, printr-un concurs de desene, picturi şi colaje cu tema „Sportul în viaţa mea“. Toate acestea vor fi prezentate şi premiate joi, 21 februarie, în amfiteatrul şcolii gazdă.

O altă secţiune în cadrul acestui simpozion naţional este „Sport şi fair-play la clasa pregătitoare“, unde şcolile sunt invitate să participe cu un grup de şase elevi. Echipele formate vor participa în cadrul probei de ştafetă, dar şi în întreceri sportive distractive de genul: alergări cu mingea în mână, alergare în sac, alergare printre jaloane, transportarea mingii în suport, târâre, jocuri cu mingea medicală, trecere prin cerc, aruncarea mingii de tenis în coş, trasul frânghiei etc. Acţiunea dedicată claselor pregătitoare va avea loc joi, 21 februarie, în sala de sport a Liceului Teoretic „Traian Vuia“ din Reşiţa. Cupa „Fair-Play“ la tenis de masă, pentru elevii de gimnaziu şi liceu, cea de-a III-a secţiune a simpozionului „Sportul în viaţa mea“ va avea loc vineri, 21 februarie, la Şcoala 7.

„Weekend pe schiuri“ este cea de-a IV-a secţiune a manifestării dedicate sportului la Şcoala 7 din Reşiţa. Organizat de Clubul Montan Caransebeş în perioada 22 – 24 februarie, weekend-ul pe schiuri se va desfăşura pe Muntele Mic, şi îşi propune iniţiere, perfecţionare şi distracţie pe schiuri.

Detalii legate de participare, precum şi de criteriile de realizare a materialelor se regăsesc pe site-ul: www.scoala7resita.ro. Toate materialele vor fi trimise pe adresa de e-mail: sportscoala7@yahoo.com, până la 15 februarie, dată până la care se pot face şi înscrierile pentru secţiunile II, III şi IV. Proiectul „Sportul în viaţa mea“ este coordonat de către directorul unităţii şcolare, prof. Cristiana Schmaler.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu