Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Justiţia a decis că fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii a fost demis în mod abuziv.La finele anului trecut, Inspectoratul de Stat în Construcţii a fost supus unor reorganizări. Inspectoratele judeţene au fost desfiinţate, în locul lor fiind înfiinţate direcţii regionale în construcţii. Printre cei care au rămas fără un loc de muncă a fost şi inginerul Simion Deteşan, cel care a condus ISC Caraş-Severin timp de nouă ani.

De menţionat că, în acea perioadă, Deteşan nu a sprijinit demolarea unor terase din Băile Herculane înaintea pronunţării unor sentinţe judecătoreşti. De altfel, acestea nu au fost demolate nici până acum, procesele cu proprietarii fiind încă pe rolul justiţiei.

Simion Deteşan nu a renunţat şi a contestat decizia de concediere în justiţie. Acum, Tribunalul Argeş, Secţia Conflicte de Muncă, a admis această contestaţie. Instanţa a stabilit că inginerul are dreptul să fie reintegrat în noua structură, concedierea sa fiind abuzivă. În plus, instanţa a stabilit că Deteşan are dreptul să primească şi despăgubiri echivalente cu salariile aferente pentru întreaga perioadă a concedierii.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu