Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Perioada 13 mai-13 iunie a fost cu ghinion pentru unii din proprietarii de jocuri de noroc, o treime dintre cei verificaţi alegându-se cu sancţioni, cele mai multe dintre acestea fiind amenzi. Oamenii legii spun că, începând din 13 mai, au trecut pragul unui număr de 108 săli şi incinte de exploatare a jocurilor de noroc cu achitarea premiilor pe loc.

Poliţiştii au avut în vizor felul în care administratorii acestor societăţi respectă cadrul legal vizavi de paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Iar în urma controalelor s-au constatat mai multe deficiențe, „în ceea ce privește existența analizei de risc la securitatea fizică și implementarea măsurilor stabilite prin aceasta de către evaluatorul de risc, respectarea cerințelor minimale de securitate sau instalarea și funcționarea sistemelor tehnice de protecție și de alarmare împotriva efracției“, după cum se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Şi de la riscuri şi evaluări s-a trecut la… 38 de sancțiuni contravenționale aplicate de poliţişti, dintre care 21 de amenzi, valoarea acestora totalizând peste 19.200 de lei. Mai mult, oamenii legii promit să continue să fie cu ochii pe… păcănele.

Adaugă comentariu