Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Până în prezent, la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului sunt aşteptaţi să participe 1.215 candidaţi din cei 2.359 de elevi nepromovaţi din sesiunea de vară 2012. Dintre aceştia din urmă, 453 au fost absenţi, 16 eliminaţi şi 1.890 respinşi. În sesiunea de vară au promovat 868 elevi, adică un procent de 31,29%.

Pentru sesiunea din toamnă vor fi organizate cinci centre de examen şi două centre zonale de evaluare, pentru lucrările din zona Reşiţa şi pentru cele din restul centrelor de examen din judeţ. Elevii din clasele terminale de liceu, care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă, se pot înscrie pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, în data de 10 august 2012.

Elevii claselor terminale de liceu, ai anului de completare şi ai stagiilor de pregătire practică, care vor promova examenele de corigenţă în sesiunea 8-9 august, se pot înscrie la examenul de certificare a competenţelor profesionale, sesiunea august 2012.

Numărul final de candidaţi pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat va fi comunicat în data de 10 august, după sesiunea de corigenţe pentru elevii claselor terminale de liceu. Centrele de examen din judeţul Caraş-Severin vor fi organizate la Grupul Şcolar Forestier Caransebeş, Colegiul Tehnic Reşiţa, Liceul Teoretic „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa, Liceul Teoretic „General Dragalina“ Oraviţa şi Liceul „Hercules“ Băile Herculane.

Lucrările vor fi corectate la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ şi la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 6 Reşiţa. La solicitarea comisiei judeţene de Bacalaureat judeţene sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu