Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipiul de pe Bârzava se va bucura de noi tipuri de semafoare şi de înlocuirea celor cu probleme.

Municipalitatea a anunţat că va lua măsuri pentru înlocuirea unor semafoare cu probleme, situaţie prezentată în articolul Semafoarele Reşiţei, mai puţin vizibile, publicat în ediţia de marţi, 9 iulie, a Jurnal de Caraş-Severin.

„Având în vedere problema semnalată în mass-media în ceea ce priveşte vizibilitatea slabă a unor semafoare din municipiul Reşiţa, Primăria, prin Serviciul de Gospodărie Urbană şi Mediu, va înlocui instalaţiilor deteriorate şi va suplimenta numărul acestora, în locaţiile unde se impune. Astfel, prin Hotărârea Consiliului Local numărul 118/2013, s-a aprobat finanţarea pentru achiziţionarea de semafoare. Procedura de achiziţie este în derulare pentru următoarele tipuri: 40 de semafoare triple, patru semafoare duble pentru treceri de pietoni, 30 de semafoare de prim vehicul, 12 semafoare numărător-contoare de timp pentru autovehicule şi pietoni, opt semafoare săgeată intermitentă verde (pentru liber dreapta). Acestea din urmă reprezintă o prioritate pentru administraţia locală deoarece au rol în fluidizarea circulaţiei în intersecţiile care permit liber dreapta cum ar fi cele din Renk sau Trezorerie. De asemenea, prin montarea suplimentară a semafoarelor de prim vehicul şi numărător, se va îmbunătăţi cadrul de siguranţă atât pentru pietoni cât şi pentru conducătorii auto”, se arată într-un comunicat emis de către Biroul de presă al municipalităţii.

Antoniu Mocanu

3 Comments

  1. ASA STERSE SEMAFOARE CA IN RESITA NU AM VAZUT DACA NU LE STI UNDE SUNT NICI NU LE VEZI .

  2. Felicitări primăriei pentru rapiditatea cu care a răspuns cerințelor noastre. Prin cumpărarea noilor semafoare se va îmbunătăți siguranța rutieră.

  3. Inca un lucru bun in oras. Se pare ca din fericire conducerea primariei se gandeste la binele cetatenilor. Felicitari!

Adaugă comentariu