Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Consiliul Judeţean şi Primăria Reşiţa îşi dau mâna pentru o asociere în scopul dezvoltării turistice.

Aleşii reşiţenilor s-au reunit pentru o nouă şedinţă extraordinară, vineri, 14 iunie, sub cupola palatului administrativ municipal. Cu acest prilej, aleşii au dezbătut probleme legate de o rectificare de buget, de intrare a Reşiţei într-o asociere urmărind dezvoltarea turistică, de analizare a oportunităţilor de reabilitare a conductelor de energie termică din oraş, dar şi de achiziţionare a unui imobil aparţinând Prescom, respectiv pompele funebre de vizavi de Poliţie.

Legat de participarea Reşiţei în calitate de membru asociat la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară Banatul Alpin Semenic, primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, a precizat: „Vă pot spune că iniţiativa a fost foarte bună, o consider oportună şi de aceea am susţinut acest proiect. Iată că şi colegii consilieri locali au înţeles că acest demers poate fi în favoarea Reşiţei şi a reşiţenilor, pentru că aşteptăm aceste surse cu finanţare specifice perioadei ce urmează, 2014-2020, şi ai posibilitatea să accesezi fonduri doar dacă faci parte dintr-o asociaţie. Noi avem nişte proiecte depuse deja, unul e în evaluare, altul l-am expus pentru a încheia un parteneriat public privat, dar n-a venit încă nimeni. Dar noi am vrea să le implementăm prin parteneriat public-privat, individual sau sub forma asta a asocierii. Tocmai de aceea am susţinut această formă prezentată astăzi consiliului local“.

În această asociere, Reşiţa ar putea avea ca parteneri Consiliul Judeţean, comunele Văliug, Prigor, Brebu Nou şi Caraşova.

Antoniu Mocanu

2 Comments

  1. tot felul de asocieri, proiecte, adunari si sedinte….EFECTELE SUNT NULE. VRAJEALA IEFTINA CONTINUA LA RESITA DAR ORASUL SE SCUFUNDA IN TIMP CE MAI MARII LUI SE UMPLU DE LOVELE….Ca tot vorbeu unii pe la tv de practici mafiote…

Adaugă comentariu