Caraş-Severin, Romania

VALEA ALMĂJULUI – Iar preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, a fost văzut la faţa locului pentru a se asigura că lucrările se fac şi bine. Se lucrează pe DJ 571B, drumul pentru care almăjenii au şi protestat cândva. Mai exact, pe tronsonul DN 57B, între Bănia şi Dalboşeţ, se toarnă covoare asfaltice pe 9000 mp și se fac plombări pe 1000 mp, toate lucrările fiind în execuţie.

Lucrări se vor face şi între Dalboşeţ şi Şopotu Nou. Se vor turna covoare asfaltice pe 3000 mp și plombări pe 1000 mp. Contractul de lucrări s-a semnat deja, urmează predarea amplasamentului.

Direcția de Drumuri Județene Caraș- Severin a finalizat lucrările de întreținere curentă şi pe DJ 571 între localitățile Moldovița – Moldova Nouă. Au fost finalizate şi lucrările de întreținere între Ciuchici şi Sasca Montană, şi sunt în execuţie lucrări pe DJ 571 între DN 57-Ciuchici, dar şi pe porțiunea cuprinsă între Sasca Montană și Știnăpari. Lucrările constau în realizarea de șanțuri, pietruire, stropiri succesive, plombări și turnarea de covoare asfaltice, în funcție de tipologia drumului și starea tehnică a carosabilului. În funcție de fondurile disponibile se vor face şi lucrări de pietruire între Moldovița și Cărbunari.

Revenind la drumurile din Almăj, cititorii ne-au scris că l-au văzut pe preşedintele Consiliului Judeţean la faţa locului, pentru a se asigura că lucrările se fac bine. „Este foarte bine că dl preşedinte îi mai verifică. Trebuie să aibă şi ei respect pentru cineva. Nu ştiţi că cei care au lucrat data trecută aruncau asfaltul în iarbă? Măcar acum, lucrările arată bine“, ne-a spus un locuitor din Gârbovăţ.

Întrebat dacă merge să inspecteze lucrările la faţa locului, preşedintele Consiliului Judeţean ne-a declarat: „Mi se pare normal să merg. Am fost şi o să mai merg oriunde se fac lucrări. Am făcut eforturi să intervenim pe cât mai multe tronsoane. Îmi place să vorbesc cu oamenii şi am găsit şi înţelegere la ei. Nu sunt bani să turnăm covoare asfaltice, dar să astupăm din gropile astea putem. Abia aştept să înceapă lucrările între Dalboşeţ şi Şopotu Nou. Şi aici vreau să se ştie că nu am putut interveni pentru că exista dosar penal pentru acel drum. Acum când lucrurile sunt clare, îl vom repara“, ne-a spus şeful judeţului, Silviu Hurduzeu.

Nina Curiţa

1 Comment

  1. Pai dom’ prezident, sa – ti indrepti pasii si pe Resita – Valiug – Garana….mai acum o luna, directorul Stika zicea ca va repara drumul, ca va reface senmalizarea rutiera, va face marcaje si va tunde vegetatia…era inainte de Festivalul de Jazz…Bineinteles ca nu a facut nimic…rusinica mare ceaceo! Oare si – a luat babanul salariu dom’ director?

Adaugă comentariu