Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Municipalitatea caută soluții pentru reducerea costurilor la energia consumată în instituțiile pe care le administrează.

În acest sens, a fost încheiat un acord cu Asociația pentru Managementul Energiei din Timiș, specializată în accesarea fondurilor privind planurile de acțiune legate de energia durabilă în localități. Potrivit primarului Marcel Vela, specialiștii AMET vor veni la Caransebeș pentru o analiză a costurilor la energie în instituțiile ce țin de Primărie.

„Consiliul Local a aprobat colaborarea cu AMET, care accesează fondul european privind realizarea planurilor de acțiune astfel încât în perioada imediat următoare echipele de specialiști să vină în Caransebeș. Aceștia vor analiza consumurile și costurile atât pe iluminatul public cât și pe energia care se consumă în diferite instituții, fie că sunt grădinițe, școli, licee, spital sau clădiri ale Primăriei, astfel încât să avem o viziune și un plan pentru viitor ca să putem reduce costurile”, a explicat Vela decizia luată de municipalitate.

Planurile de Acțiune pentru Energie Durabilă sunt necesare pentru fiecare administrație publică locală, în perspectiva accesării unor fonduri europene pe energie sau protecția mediului.

Lidia Almăjanu

2 Comments

  1. De ce functioneaza fantana din cnetru si atunci cand ploua? Consuma putin curent?

Adaugă comentariu