Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – La Bocşa, pe lângă excursii şi sport, elevii au desfăşurat în această săptămână şi activităţi culturale.Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea“ a fost în fiecare zi vizitată de grupuri de elevi însoţiţi de cadre didactice. Vizitatorii au trecut pragul bibliotecii, au răsfoit cărţi şi s-au bucurat de poveştile copilăriei prin lecturi publice.

Tot în această săptămână, şcoala a fost altfel şi datorită premiereei concurenţilor celei de-a V-a ediţii a concursului de creaţii literare şi artistice „Gânduri către Dumnezeu“.

În sala de şedinţă a Consiliului Local Bocşa, cei mai talentaţi dintre elevi au fost premiaţi de primarul Mirel Patriciu Pascu şi felicitaţi de către membrii juriului. Cu acest prilej a fost lansat, în prezenţa editorului şi scriitorului Gheorghe Jurma, şi cel de-al cincilea volum „Gânduri către Dumnezeu“, ediţie jubiliară, care cuprinde cele mai reuşite lucrări literare şi artistice ale elevilor premiaţi, dar şi câteva aspecte din istoria concursului, a lansărilor de carte şi a întâlnirilor cu publicul.

Premiile au constat în cărţi, jocuri, DVD-uri şi jucării, menite să bucure copiii în pragul sărbătorilor pascale.

Şcoala Altfel“ a fost la Bocşa şi datorită inaugurării sediului Biblionet. Panglica a fost tăiată de viceprimarul oraşului Bocşa, Petru Miculescu, şi managerul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici“, Clara Constantin. La eveniment au participat reprezentanţi IREX, bibliotecari, elevi, părinţi, bunici, un sobor de preoţi care au sfinţit noul sediu din incinta Bibliotecii „Tata Oancea“. Biblionet este un parteneriat între IREX, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi bibliotecile publice româneşti.

Programul „Biblionet – Lumea în biblioteca“ mea este finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice în România, sprijinind accesul românilor la informaţie şi ajutând astfel bibliotecile să-şi deservească mai bine comunitatea.

Co-parteneră la proiect, Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea“ Bocşa a primit echipament IT pentru o astfel de sală, iar din 9 aprilie Serviciul CIP – sala Biblionet va fi la dispoziţia publicului.