Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – O persoană a decedat, una a fost rănită grav, iar alte patru au suferit răni ușoare. Acesta este bilanțul celor șase accidente produse în două zile, pe drumurile județului.

Primul s-a produs în seara de 23 martie, în jurul orei 22.30, pe DN 57, la ieșire din Oravița. Un bărbat de 49 de ani, din oraș, care conducea o autoutilitară dinspre Oravița spre Răcășdia, a lovit cu partea dreapta-față a autoutilitarei un pieton în vârstă de 66 de ani, din Ciuchici, ce intrase pe carosabil. Pietonul și-a pierdut viața, iar conducătorul autoutilitarei este acum cercetat penal pentru ucidere din culpă.

În 24 martie, la ora 8.50, un bărbat de 51 de ani, din Anina, care conducea un autoturism pe DN 58, dinspre Anina spre Reșița, a pierdut controlul volanului într-o curbă ușoară, din apropiere de Carașova, a părăsit carosabilul și s-a izbit de un mal de pământ după care a intrat pe contrasens, unde a lovit cu partea stângă-față un parapet metalic de protecție a carosabilului. În urma incidentului, șoferul s-a ales cu răni ușoare.

Tot în 24 martie, la 11.50, pe DN 57, la ieșire din Moldova Nouă, s-a produs un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, însă conducătorul auto a părăsit locul faptei. Polițiștii din Moldova Nouă și Naidăș au reușit să-l prindă pe făptaș la aproximativ 23 de km de locul accidentului. Alcooltestul a justificat fuga de la locul accidentului, indicând valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru s-a recurs la recoltarea de probe biologice. Conducătorul auto s-a ales cu dosar penal.

În aceeași zi, în jurul orei 18.00, o reșițeancă de 43 de ani, care conducea un autoturism pe Bulevardul Republicii din municipiu, dinspre Victoria spre Renk, a lovit o femeie de 30 de ani pe trecerea de pietoni. Aceasta din urmă se angajase regulamentar în traversarea străzii, iar trecerea era semnalizată corespunzător, după cum ne asigură IPJ, și a fost rănită grav în urma accidentului. Conducătoarea auto este acum cercetată penal.

În jurul orei 19.00, pe strada Timișoarei din Reșița, un bărbat de 46 de ani din municipiu, care conducea o motocicletă dinspre Intim spre Centrul Civic, s-a dezechilibrat din neatenție și a căzut, rănindu-se ușor.

În jurul orei 19.30, pe raza localității Rusca Teregova, a avut loc o coliziune frontală între o motocicletă și un tractor. Cei doi conducători auto, ambii din localitate, în vârstă de 18 și 31 de ani, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare în mers unul față de celălalt, în condițiile unui carosabil îngust, cu o lățime totală de 4 metri. Conducătorul motocicletei și un alt pasager pe motocicletă au suferit răni ușoare, fiind transportați la spitalul din Caransebeș pentru îngrijiri medicale. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că tractoristul nu avea permisul de conducere corespunzător categoriei. El este acum cercetat pentru vătămare corporală din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cu permis de conducere necorespunzător categoriei.