Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Indicii care ţine de noile afaceri deschise în judeţ nu au scăzut drastic pe final de an.

Deşi luna decembrie nu abundă în agenţi economici care să deschidă noi afaceri, finalul anului trecut nu a marcat o scădere discrepantă faţă de perioada de vară. Experienţa anilor trecuţi a arătat că perioada concediilor de vară şi cea a sărbătorilor de iarnă aduc o scădere în ceea ce priveşte numărul înmatriculărilor de noi afaceri în judeţ.

La Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, 70 de cărăşeni au decis să deschidă noi afaceri la final de an. Dintre aceştia, ca formă juridică, 40 au decis să devină societate cu răspundere limitată (SRL), a fost înfiinţată o sucursală a unei societăţi pe acţiuni, au apărut în mediul economic cărăşean 19 persoane fizice autorizate (PFA), nouă întreprinderi individuale (II) şi o întreprindere familială (IF). În ceea ce priveşte înmatricularea unor firme cu capital străin, luna trecută au fost înregistrate în evidenţe doar două.

Este vorba de doi agenţi economici din Republica Serbia, motivaţi de faptul că sărbătorile de rit vechi sunt decalate faţă de cele ortodoxe româneşti. Ambii vor activa în domeniul alimentaţiei publice cărăşene, unul în municipiul Reşiţa şi celălalt în municipiul de pe Timiş şi Sebeş.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu