Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Așa cum Jurnal CS a mai scris, șantierul viitoarei grădiniţe PP 7 este un real pericol pentru copiii din zonă. Gândit pentru a fi baza unei viitoare instituţii moderne, unde să fie primiți sute de copii, șantierul din imediata vecinătate a Grupului Școlar Ștefan Anghel Reșița, unde ar urma să se ridice noul sediu al Grădiniţei PP 7, poate deveni în orice moment locul unei tragedii.

Iar asta întrucât copiii din zonă folosesc şantierul pe post de loc de joacă, şi, lăsați nesupravegheați de părinți, urcă pe zidurile înalte, încercând să-și impresioneze prietenii. Copiii pătrund nestingheriţi pe platoul de beton al construcţiei şi îşi pun viaţa în pericol, jucându-se la o înălţime de cel puţin cinci metri, printre resturi metalice ruginite, ce pot ceda foarte ușor și pot provoca o tragedie.

Deși locul este îngrădit și există un spațiu amenajat pentru prezența unui paznic, nimănui nu pare să-i mai pese de locație. De câteva luni bune nu mai există supraveghere și nimeni nu mai trece prin zonă pentru a verifica situația, în timp ce panoul cu informații despre construcție a fost dărâmat de vânt.

Anca Preda