Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Spune rectorul universităţii reşiţene vorbind despre oportunităţile ce se vor deschide, în judeţ, pentru tinerii absolvenţi.

O întâlnire între studenţi şi reprezentanţii unei societăţi comerciale s-a derulat miercuri, 27 noiembrie, sub cupola Aulei Magna a Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa. Evenimentul a avut rolul de a scoate în evidenţă bursele pe care le au tinerii studenţi reşiţeni, precum şi posibilităţile ulterioare de angajare, atât în Caraş-Severin, cât şi în Timiş. Au fost totodată puse bazele unui parteneriat între universitate şi firmă, astfel ca forul reşiţean să asigure formarea iniţială a viitorilor specialişti care să poată fi ulterior angajaţi de societate.

Universitatea din Reşiţa v-a obişnuit cu foarte multe acţiuni, dar cred că cea pe care o organizăm acum este una dintre cele mai importante pentru că misiunea principală a unei universităţi este aceea de a forma şi mai ales de a asigura specialişti pentru piaţa muncii, a precizat rectorul Doina Frunzăverde. În acest context, am invitat o firmă prin reprezentanţii ei din România, firmă care este una dintre cele mai importante producătoare de componente pentru autovehicule din lume”.

Societatea, care şi-a înfiinţat o sucursală în Clisură, era deja prezentă şi în alte două judeţe ale ţării. „Universitatea din Reşiţa a încheiat un parteneriat cu firma, care vizează peregătirea de specialişti care să devină angajaţi ai firmei, a mai precizat rectorul UEM. Acest lucru se va realiza începând de anul viitor. Conform informaţiilor pe care le am în prezent, este nevoie cam de o sută de persoane cu studii superioare, în principal ingineri, dar şi economişti, pentru anul viitor. Dar va fi nevoie şi în viitor. Ne-am gândit împreună cu reprezentanţii firmei ca pregătirea acestor absolvenţi să înceapă deja din anii mici de facultate, de studii, în aşa fel încât ei să ştie că învaţă pentru a deveni angajaţi ai unei firme foarte, foarte importante. Este extrem de important pentru orice tânăr din orice loc din lume, absolvent proaspăt de universitate, să poată să devină angajat la o firmă foarte mare, la o una foarte importantă. Este în CV-ul oricărui tânăr un element care îl ajută toată viaţa. Şi mai ales pentru un începător. Ştie toată lumea că locurile de muncă, în momentul în care ai terminat studiile superioare, se găsesc mai greu. Şansa să te angajezi la tine acasă, în judeţul Caraş-Severin, la o astfel de firmă este una extrem de importantă. Doresc ca studenţii noştri să fie informaţi în legătură cu această oportunitate şi, de ce nu, să se străduiască să devină absolvenţi foarte buni şi apoi, peste câţiva ani, angajaţi ai acestei firme. Cred că rezultatele slabe pe care le înregistrăm în ultimul timp în învăţământul preuniversitar şi în cel universitar se datorează faptului că tinerii sunt demotivaţi, pentru că ei află că este exclus să găseşti locuri de muncă acasă, în România, şi trebuie să le cauţi în depărtare. Vreem să arătăm că există deja locuri de muncă şi în România, şi la noi acasă, în Caraş-Severin. Şi nu orice fel de locuri de muncă, ci chiar locuri râvnite de orice tânăr şi de orice persoană din orice ţară din lume”.

Trebuie precizat faptul că, deşi evenimentul avea un iz pozitiv iar intenţiile nu puteau fi decât serioase, reprezentanţii societăţii au refuzat accesul presei la acţiune.

Antoniu Mocanu

2 Comments

  1. ionitatoderita Reply

    VAI SA-MAR DE NOI CEI CARE TRAIM AICI IN CARAS-SEVERIN.AM AJUNS SA NE SPUNA DOINA DESPRE LOCURI DE MUNCA IN CARAS CAND SOTUL EI FACE TOT CE -I STA IN PUTINTA SA NE TINA SCLAVI! CANCERUL VINE ASA DE REPEDE CUM A VENIT SI LA ANTONIE IORGOVAN,PRINTRE CEI CARE L-AU BLESTEMAT AM FOST SI EU!

  2. Au venit UOLTENI din Mehedinti, Uolt, Duolj plasati de servicii, de partid, de gargara intr-un cuvant si-au ocupat posturile cheie. Cum apare un banatean, cum sar miticii ca arsi ca ia mita…..dar uoltenii au voie, ei au voie sa umfle si facturile sa lucreze si la multinationala, sa aiba si firma proprie….mergem inainte !

Adaugă comentariu