Caraş-Severin, Romania

ŞOPOTU NOU – Patru salvatori montani ai Serviciului Salvamont, din cadrul Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin, au intervenit zilele trecute pentru salvarea unei persoane accidentate în zona Cheile Nerei.

„Este vorba despre o turistă din București, cu vârsta de 64 de ani, care dorea să ajungă la Lacul Dracului, obiectiv turistic accesibil printr-un traseu cu porțiuni de teren accidentat. Nefiind echipată cu încălțăminte adecvată pentru acest tip de traseu, femeia s-a accidentat în timp ce cobora o pantă abruptă. Echipa Salvamont ajunsă la fața locului a constatat o posibilă fractură de gleznă, a imobilizat piciorul lezat și a transportat turista la pensiunea la care era cazată. Ulterior, a fost preluată de un echipaj SMURD și transferată la Spitalul Orășenesc Oravița, unde a primit îngrijirile medicale corespunzătoare. Le amintim turiștilor amatori de drumeții în zone cu teren accidentat importanța echipării cu încălțări adecvate pentru zone montane, care să le ofere aderenţă şi protecţie pentru zona gleznei“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

2 Comments

  1. asta-mi aminteste de vremurile cand platoul Semenic era accesibil per pedes sau cu telescaunul si apoi s-a umplut de…….shlapari !

  2. Poate se invata minte si ne mai lasa in pace turistii astia.
    Ca ne-am saturat de ei si pe la bigar si pe chei …
    Sa mai stea si pe acasa sau … sa bantuie pe unde vor dar nu pe aici prin Caras.

Adaugă comentariu