Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Spiritele s-au încins din nou în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean.

Consilierii județeni au trebuit să voteze patru reprezentanți în diferite asociații, comitete și comisii care își desfășoară activitatea în județ. Și, cu toate că liderul de grup al social-democraților a repetat procedura de aplicare a ștampilei pe buletinele de vot, au existat cazuri în care această ștampilă s-a regăsit și pe numele candidatului, și pe secțiunea „pentru“. Asta deși regulamentul specifica faptul că, în cazul a doi candidați (cum a fost speța din ședință), se aplică ștampila în secțiunea „pentru“ a candidatului preferat, dar și în secțiunea „contra“ a celuilalt.

„Toți am votat aici buletine pentru 15 candidați, cu tot atâtea ștampile. Având în vedere că sunt discuții, vom stabili într-o ședință ulterioară ce facem. Eu vă propun să modificăm regulamentul fiindcă este foarte clar: omul greșește. Avem ștampilă la contra și pe numele omului“, a precizat, oarecum supărat, Ioan Crina. O posibilă explicație a avut-o consilierul liberal Ioan Cojocariu: „atâta timp cât există libertatea ca un om să-și anuleze votul, vizăm această posibilitate. Face două pentru sau două contra, dacă asta vrea. Singura soluție pe care o aveți este educarea grupului“.

Președintele CJ, Silviu Hurduzeu, a adus lămuriri explicând că mai există posibilitatea votului alb, pentru ca acesta să fie anulat. „Regulamentul este anacronic și de aceea avem probleme. A fost gândit la candidatura unui singur om pe funcție. Într-o ședință anterioară am venit cu modificarea regulamentului și n-ați vrut. Opțiunea este evidentă când la candidatul A e pentru și la B e contra. Ne cramponăm într-un regulament vechi. Vom rămâne cu regulamentul ăsta și vom discuta de fiecare dată același lucru. Suntem toți cu mintea acasă aici“, a precizat președintele forului județean.