Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Crescătorii de bovine vor primi un ajutor naţional tranzitoriu de aproximativ 500 de lei pe cap de animal şi 100 de lei pentru tona de lapte, în timp ce crescătorii de ovine şi caprine vor primi aproximativ 38 de lei pe cap de animal.

Proiectele celor două hotărâri de Guvern prin care sunt stabilite sumele pentru plata ajutoarelor naţionale tranzitorii pentru sectorul zootehnic au fost publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii. Suma totală destinată crescătorilor de bovine pentru cererile depuse anul trecut este de 680.023.000 de lei şi este asigurată de la bugetul de stat.

Suma se împarte astfel: 130.710.000 de lei pentru schema decuplată de producţie în sectorul lapte şi 549.313.000 de lei pentru schema decuplată de producţie în sectorul carne. Cuantumul primelor se calculează prin raportarea sumei la cantităţile de lapte livrate sau vândute, direct eligibile, şi prin raportarea la efectivele de bovine eligibile.

Valoarea totală a ajutoarelor pentru crescătorii de ovine şi caprine este de 275.651.000 de lei. Cuantumul primelor se calculează prin raportarea sumei totale la efectivul de animale eligibile.

Adaugă comentariu