Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană aplică din nou măsurile speciale pentru caniculă, ca urmare a instituirii codului galben.

Instituirea unui nou cod galben de caniculă, emis de către meteorologi pentru mai multe judeţe, inclusiv Caraş-Severin, a determinat municipalitatea de pe Bârzava să aplice din nou planul de măsuri pentru astfel de situaţii.

„În această perioadă vor fi înregistrate temperaturi de peste 35 de grade Celsius, iar indicele de confort termic va atinge şi chiar va depăşi 80 de unităţi. Prin urmare, la nivelul municipiului s-au redeschis cele două puncte de prim-ajutor: la căsuţa numărul 6 din Centrul Civic respectiv căsuţa numărul 10 din Parcul Tricolorului. Programul de funcţionare este de la 11.00 – 18.00″, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Cele două puncte de prim-ajutor sunt dotate cu dozatoare cu apă, cu aer condiţionat şi cu paturi, iar asistenţa medicală este asigurată de către specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin şi de la Serviciul de Ambulanţă. „Cetăţenii sunt rugaţi să evite, pe cât posibil, deplasarea în aer liber între orele 11.00-18.00″, se mai arată în documentul citat.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu