Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Având ca deviză cuvintele „Natura ne aseamănă, însă educaţia ne deosebeşte“ (Confucius), un grup de patru elevi cărăşeni au participat recent la etapa naţională a concursului naţional pentru elevii din mediul rural „Universul cunoaşterii prin lectură“.

Lotul judeţului Caraş-Severin a fost alcătuit din elevii Alin-Marian Berzescu, clasa a V-a, şi Maria-Lorena Cimpoca, clasa a VII-a de la Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie“ Teregova, eleva Marinela Radu, clasa a VI-a, de la Şcoala Gimnazială Măru şi eleva Rebeca Micşa, clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială Ramna. Cadrele didactice care i-au pregătit pe elevi sunt profesori de limba şi literatura română Nistor Iorga de la Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie“ Teregova, Tiana-Mihaela Herman de la Şcoala Gimnazială Măru şi Gabriela Almăjan de la Şcoala Gimnazială Ramna.

Profesorii Nistor Iorga şi Ioana-Delia Banda de la liceul din Teregova au însoţit elevii pe parcursul celor trei zile petrecute de aceştia în localitatea Suceveni, judeţul Galaţi, locul desfăşurării concursului. Una dintre probele concursului a constat în prezentarea unui portofoliu, care a vizat studiul monografic al unei personalităţi locale. Elevii cărăşeni au pregătit un studiu despre Nicolae Stoica de Haţeg.

Portofoliul echipei cărăşene a impresionat prin modul elaborat în care a fost conceput, prezentarea fiind răsplătită cu punctaj maxim. Rezultatele elevilor au fost foarte bune, aceştia clasându-se pe un onorabil loc 7, din peste 40 de echipaje prezente, cu un punctaj de 190 de puncte, nota 9.50, doar cinci sutimi despărţindu-i de ultimul premiu. Întreaga activitate a fost susţinută şi încurajată de către inspectorul de limba şi literatura română din cadrul I.S.J. Caraş-Severin, prof. dr. Adriana Dudaş-Vasile, lotul cărăşean putând participa la acest concurs datorită sprijinului Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu