Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cărășenii ies mult mai puțin la restaurant decât locuitorii altor județe!

O spun statisticile Registrului Comerțului, potrivit cărora județul Caraș-Severin se situează în coada unui clasament cu privire la numărul de restaurante și încasările realizate.

Mai exact, dacă Bucureștiul domină topul pieței de restaurante, cu aproape 3.200 de unități și încasări de aproape 2,5 miliarde de lei, Caraș-Severinul este la polul opus, alături de județe precum Ialomița, Sălaj sau Călărași, cu încasări din restaurante chiar şi de 100 de ori mai mici decât în Capitală. Specialiștii sunt de părere că în aceste judeţe nu există o cultură a ieșitului la restaurant, iar în plus sunt și printre cele mai sărace din România, cu rate mari ale şomajului și cu salarii mai mici decât media naţională cu până la o treime. Singurul județ din Banat aflat în topul pieței de profil este Timișul, care, spre deosebire de Caraș-Severin, a reușit să atragă de-a lungul timpului mari branduri locale sau internaționale în domeniul restaurantelor sau al altor servicii de alimentație.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, în județul vecin sunt peste 1.250 de astfel de unități, anul trecut cifra lor de afaceri depășind 275 de milioane de lei.

Adaugă comentariu