Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Automobilistul Lucien Hora, în fruntea clasamentului Open, după etapa a IV-a a „Coastei”.

La sfârşitul săptămânii trecute, 6-7 iulie a.c., traseul de pe Valea Domanului a reunit în întreceri 48 de piloţi şi şase copiloţi, în cadrul etapei a IV-a a Campionatului Naţional de Automobilism Viteză în Coastă Dunlop 2013. Altfel spus, Cupa Reşiţa Reductoare a consemnat un record de participare, o dovadă în plus că Valea Domanului este apreciată pentru calitatea carosabilului, atractivitatea traseului, dar şi a peisajului. Iar concluzia generală a fost faptul că etapa de la Reşiţa s-a dovedit a fi o reuşită, din toate punctele de vedere. În primul rând, nu s-au înregistrat evenimente deosebite. Fiindcă organizarea a fost ireproşabilă, meritul revenind Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Clubului Sportiv A.C.M. Reşiţa, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Primăriei Reşiţa şi Consiliului Local, al celorlalte instituţii abilitate, poliţie, ambulanţă, pompieri. Dar, determinantă a fost implicarea membrilor Colegiului Judeţean de Arbitri Caraş-Severin, sub coordonarea preşedintelui Aloisiu Schmelas.

Apoi, automobiliştii reşiţeni au dominat competiţia, urcând pe mai multe podiumuri de premiere. Cel mai bun a fost, cum era de aşteptat, Lucien Hora, de la A.C.M. Sport, cel mai rapid pilot al traseului, cu timpul de 1.41:892, urmat în clasamentul Open de Andrei Dumitrescu şi de colegul său de club Ovidiu Zaberca (1.52:095). Cel de-al treilea reşiţean, Mircea Pădurean, legitimat la un club din Braşov, s-a situat pe locul zece (1.58:394).

„La Reşiţa este un pic mai greu pentru mine, a precizat Lucien Hora. Traseul a fost bun, lume multă, public disciplinat, timpul a fost frumos… Păcat de faptul că traseul a fost mai scurt, că am fost nevoiţi să ne înşirăm pe drum, la corturi. Dar, una peste alta, a fost bine, că nu au fost nici accidente. După etapă, unii pleacă supăraţi, alţii fericiţi, ca mine, că am câştigat. Sunt bucuros că, după un start dezastruos în campionat, când Lola nu a mai vrut să meargă, acum am reuşit să mă instalez în frunte”.

Într-o dispoziţie foarte bună a fost, cum era şi firesc, şi colegul lui Hora, Ovidiu Zaberca: „Din punctul meu de vedere a fost o etapă neaşteptat de bună. Mi-am planificat să ocup o poziţie cât mai bună la H4, şi speram la un podium, la general. Şi, chiar aşa s-a întâmplat. Am câştigat clasa şi m-am clasat pe locul trei la Open. Sunt foarte bucuros că am reuşit aceste rezultate acasă. Mă bucur şi de cele de pe alte trasee, dar acasă este ceva special”.

Revenit pe traseul pe care a suferit teribilul accident în cursa din 2009, deşi puţini îi mai dădeau şanse să mai urce la volan, Mircea Pădurean a reuşit să se impună la Clasa H2 şi să vină pe doi la „Două roţi motrice”: „Am obţinut maximum din ce se putea realiza. Scopul meu a fost să termin cursa. Că am câştigat şi clasa, este un motiv de bucurie”.