Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sute de cetăţeni ai reşedinţei judeţului au protestat, miercuri seară, pentru a lua atitudine vizavi de măsura graţierii şi de noile modificări aduse legislaţiei penale. Oamenii s-au arătat indignaţi de felul în care s-a făcut actul decizional, pe furiş, iar pancartele şi strigătele lor de revoltă au invocat „DNA, să vină să vă ia!“, „Hoţii“, „România, trezeşte-te“, „Vrem democraţie, nu amnistie“.

Au fost scandate lozinci antiguvernamentale şi împotriva PSD, şi s-au cerut inclusiv alegeri anticipate. Protestatarii au mărșăluit apoi spre sediul PSD, după care s-au regrupat din nou în Centrul Civic. Dar reşiţenii şi-au declarat bucuria unei prime reuşite, aceea de a se organiza mai bine în protestul din prima seară a lunii februarie. Spre deosebire de seara anterioară, când se plângeau că în piaţa centrală nu au reuşit să se strângă mai mult de şapte suflete…

6 Comments

 1. Au fost si mai sunt inca. Si o sa mai fie. Din pacate cel mai negru guvern are prim-ministru de la noi din judet. Imi este rusine. E ca pe vremea lui Ceausescu.
  Ex-Tinctor

 2. Protestul a durat trei ore. Au fost foarte multi oameni si vom fi si maine. Pana pica ordonantele, guvernul si parlamentul. Alegeri anticipate!

  • Sa o lasam mai moale cu demisia, ca daca isi da demisia guvernul e de rau!
   Intai sa o rezolvam cu ordonanta. Si poate sa sustinem si CCR-ul, ca doar e cu noi si nu cu coruptii!

  • SA PICE TOT,MAI IONUT!TOT SA PICE,SI CURENTUL ,SI GAZELE SI GUMA DE LA CHILOTI,SI PANTALONII TOT SA PICE!Alegeri anticipate,sa vina Kovesi la putere!Stat politienesc vrem,securitatea sa ne conduca,asta vrem!O vrei pe Turcan Prim Ministru?

 3. Si inca o chestie. Protestul a fost astazi in intuneric. Cine a stins becurile in centru? De cine tine iluminatul public? Ca nu mai stiu ce sa cred ….
  Ex-Tinctor

 4. La Bucuresti se folosesc strategii din anii 90: se trimit in Piata agitatori sa se bata cu jandarmii si sa deturneze manifestarile pasnice. RUSINE! Nu ne pot pacali. Maine ne vedem din nou la protest! Trebuie sa fim din ce in ce mai multi si sa manifestam pasnic si civilizat.

Adaugă comentariu