Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Acum că vremea s-a mai dezmorţit, materialul antiderapant aruncat în iarnă pe străzile reşiţene începe să umple urbea de praf. Autorităţile promit să ne scape cât de curând de prezenţa lui, operatorul de salubritate intensificând deja ritmul lucrărilor şi prelungindu-le inclusiv în weekend. Măsura va fi menţinută până la înlăturarea materialului antiderapant.

Cum au dat primii muguri ai primăverii, reşiţenii au uitat de zăpadă şi polei, dar şi-au amintit de eternul praf. „În vederea menţinerii curăţeniei la nivelul municipiului şi a asigurării confortului cetăţenilor, Primăria municipiului Reşiţa, prin intermediul operatorului de salubritate (…) a demarat o amplă acţiune de salubrizare a municipiului. Astfel, sunt în desfăşurare lucrările de înlăturare a materialului antiderapant folosit pentru combaterea zăpezii şi a poleiului pe timpul iernii prin răzuirea rigolelor, efectuarea măturatului manual şi mecanizat a suprafeţelor carosabile, a trotuarelor, a aleilor şi a platoului din Centrul Civic, precum şi întreţinerea căilor publice.

Până în prezent, s-a acţionat prin răzuirea rigolelor în zonele Bd. Revoluţia din Decembrie, Bd. A.I. Cuza, Str. I.L. Caragiale, Bd. Republicii şi Calea Caransebeşului, iar lucrările vor continua şi în celelalte zone ale oraşului. De asemenea, în cazul în care condiţiile meteorologice sunt favorabile, se intervine şi mecanic pentru salubrizarea principalelor artere de circulaţie“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Potrivit promisiunilor oficiale, operatorul va intensifica ritmul lucrărilor, acţionând încontinuu, inclusiv sâmbăta, pe raza întregului municipiu, până când materialul antiderapant va fi înlăturat în totalitate. Pentru acest fapt, autorităţile fac apel la înţelegerea cetăţenilor pentru disconfortul creat.

1 Comment

  1. Cu maturile alea nu elimina praful, doar il muta dintr-o parte in alta. Pentru eliminarea prafului este nevoie de aspiratoare nu de maturari!

Adaugă comentariu