Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea a tras linie la lista pregătirilor pe care le-a făcut pentru întâmpinarea căderilor de zăpadă.

Palatul administrativ municipal a găzduit o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, în prezenţa primarului municipiului, Mihai Stepanescu, în calitate de preşedintele al Comitetului, a viceprimarului Ioan Crina, a secretarului Lucian Cornel Bucur, a responsabililor din domeniu din cadrul administraţiei publice locale şi a altor instituţii publice.

Principalele subiecte puse pe tapet au vizat planul de măsuri pentru sezonul rece 2014-2015 şi refacerea cu prioritate a străzilor din municipiul Reşiţa afectate de lucrările efectuate de operatorii de servicii.

Pentru această iarnă, depozitul Serviciului Public pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public şi Deszăpezire dispune de 421 de tone de sare gemă şi de 4.500 de tone de nisip, dar şi de patru răspânditoare cu lamă, două autobasculante cu lamă, şase autobasculante pentru material antiderapant şi pentru evacuarea zăpezii, cinci tractoare cu plug, un buldoexcavator şi două autoîncărcătoare-frontale Wolla.

„În funcţie de necesităţi, cantităţile de materiale antiderapante vor fi suplimentate iar, în cazuri excepţionale, vor fi închiriate suplimentar utilaje de la firme specializate. Referitor la refacerea străzilor afectate de lucrări, precizăm că, de la începutul anului 2014, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor HCL nr. 443/2009. Totodată, operatorii de servicii (SC AquaCaraş SA, SC CET 2010 Reşiţa SRL, în insolvenţă, Enel Banat Distribuţie, SC Hidroconstrucţia SA şi SC Electrosistem SRL), care au efectuat intervenţii la reţelele subteran-edilitare, au fost atenţionaţi să refacă tronsoanele afectate până în data de 15 decembrie 2014, pentru conservarea acestora pe perioada sezonului rece“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

3 Comments

  1. Iar o sa imprastie cu pamant si sare ca in evul mediu.
    O sa ne umplem orasul de praf pana la primavara 🙁

    Alti bani vor trebui pentru curatarea pamantului aruncat peste iarna.

Adaugă comentariu