Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cele trei faze ale investiţiilor în reţelele de apă şi canalizare ale reşedinţei judeţului totalizează peste 125 de milioane de euro.

După o îndelungată perioadă în care investiţiile în reţelele de apă şi canalizare s-au rezumat la cârpit, drumul apelor a fost redeschis în judeţ de ISPA, care ne-a sfredelit străzile dar care ne-a adus, doar la Reşiţa, o notabilă investiţie, pe atunci fără precedent, de 66,70 milioane de euro. Potrivit informaţiilor oferite de Consiliul Judeţean şi de AquaCaraş, în clipa de faţă se derulează o a doua etapă a investiţiilor în modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în localităţile urbane cărăşene, lucrările ajungând acum la jumătatea drumului. Banii trebuie cheltuiţi înainte de închiderea anului 2015, astfel că până atunci, din cele 15,49 milioane de euro, Reşiţa va beneficia de reţele de apă reabilitate pe 14,91 kilometri, extinse pe 16,06 kilometri, de reţele de canalizare menajeră reabilitate pe 1,18 kilometri şi extinse pe 46,39 kilometri.

În cadrul celei de-a treia etape – în afara banilor obţinuţi de către municipalitate pentru o parte dintre localităţile aparţinătoare –, Reşiţa va mai avea parte de o investiţie de 42,52 milioane de euro. Iniţiativa are în vedere atât înlocuirea unor reţele învechite, cât şi extinderea pe zonele care au rămas neatinse de primele două faze de investiţii.

2 Comments

  1. DAR DRUMURILE BATA-LE DUMNEZEU SA LE BATA pe cand??? Ca a ramas JALE dupa ISPA…sparturi, gropi, denivelari si carpeli in bataie de joc!!!!

    • Important e pt ei ca banii sa fie incasati atat pt infrastructura cat si pt deja bine-cunoscutele si aproape anualele „modernizari ale retelelor de apa si canalizare” facute in continuare in Resita, mai ales in zonaMuncitoresc unde piatra cubica este aruncata de muncitorii ISPA ….la misto pot spune !Au distrus strazile pavate cu piatra cubica atat de bine incat ne distrugem cu totii masinile! E ingrozitor ….!!!!!!

Adaugă comentariu