Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Ioan Popa a bătut palma cu Sorin Maxim, şeful ADR Vest, pentru finanţarea unei noi runde de reabilitări termice a blocurilor de locuinţe din Reşiţa.

Şeful administrativului reşiţean, Ioan Popa şi directorul Sorin Maxim, de la ADR Vest, au semnat contractul de finanţare pentru un nou proiect de reabilitare termică: „Creșterea eficienței energetice pentru blocurile de locuințe – Centru Reșița, Etapa 3, Componenta Bloc 36, P-ța 1 Decembrie 1918“. Potrivit municipalităţii, valoarea totală a proiectului este de 1.108.501,62 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile prin POR este de 626.183,46 lei, iar perioada de implementare este de şapte luni.

Este vorba despre cel de-al patrulea proiect de eficientizare energetică destinat zonei rezidențiale contractat de Primăria Reșița în cadrul Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020. Cele patru proiecte totalizează un număr de nouă blocuri, cu 480 de apartamente, investiții în valoare totală de 12.499.204,38 lei (2.624.615,07 euro), cu o valoare a finanțării nerambursabile de 6.864.773,46 lei (1.441.482,78 euro).

„Prin noul proiect contractat sunt prevăzute: izolarea termică a fațadei imobilului din Piața 1 Decembrie 1918 – partea vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a fațadei – partea opacă, inclusiv termo-hidroizolarea terasei, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, închiderea balcoanelor și/ sau a logiilor cu tâmplarie termoizolantă, reabilitarea termică a planșeului peste subsol. 36 de apartamente vor beneficia de un consum mai mic de energie în urma implementării proiectului – se estimează o scădere a consumului specific de energie primară (din surse neregenerabile) pentru încălzire de la 240,06 kwh/m2/an la 79,62 kwh/m2/an, vor fi reduse emisiile de CO2 și va fi îmbunătățit aspectul urbanistic al municipiului“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Antoniu Mocanu

4 Comments

 1. Eu nu inteleg ce treaba are Primaria cu blocurile unor persoane private.
  La blocul meu cu 4 etaje din zona nevazuta a Resitei de ce nu se face finantare?
  Nu inteleg din articol cu cat contribuie Primaria la bunastarea locatarilor celor 36 de apartamente.
  Cu cat se contribuie din buzunarul meu ca sa le fie cald si mai ieftin la acei locatari „privilegiati”?

  • E simplu, faceti diferenta dintre total si nerambursabil si va ramane cat baga primaria. Cu placere! 🙂

  • In Resita exista si case dar ,fiind locuite de un numar mai mic de votanti decat numarul celor care stau la bloc,aceasta masa de vot nu este interesanta in vederea obtinerii urmatorului mandat de primar.Se spoiesc blocurile de la principala atat…
   Si ce mai latra inainte de a ocupa fotoliul de primar…parcari subterane,infrastructura,samd.Fraieri suntem ca mai platim impozitele fara a vedea unde se duc banii! La drumuri nu ii vedem in nici un caz.
   Daca suntem prosti,ii mai dam un mandat !

 2. Nu suntem interesați de fondurile UE obtinute in mod dubios s-ar putea spune.Primarul asta e în stare să ne amaneteze pe toți pentru niste bani nu credeți?Nu vrem sa ne lăsăm pe mana unui asemenea individ bișnițar de profesie altfel,să își bată joc de blocurile din Reșița.Sa plece din primărie nu merita funcția unul că asta HUOOO

Adaugă comentariu