Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Unităţile de învăţământ au beneficiat atât de lucrările vizând trecerea pe surse individuale de încălzire, cât şi de altele necesare bunei funcţionări.

După ani buni de tergiversări şi tot felul de piedici, municipalitatea reşiţeană a reuşit să pună la punct încălzirea unităţilor de învăţământ după colapsul sistemului centralizat de termoficare. Încadrate la capitolul lucrări de investiţii, realizarea şi modernizarea surselor individuale de încălzire la 21 de unităţi de învăţământ care fuseseră racordate la sistemul centralizat a presupus montarea unui număr de 38 de centrale murale cu gaze naturale şi a două centrale pe peleţi. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 3.357.373,39 lei

Au fost însă derulate şi o serie de alte lucrări de reparaţii la şcoli, unele dintre ele necesare pentru buna funcţionare a centralelor. Astfel, a fost reparată şi înlocuită învelitoarea, fiind efectuate şi lucrări la instalaţia electrică a corpului B aparţinând Şcolii Gimnaziale nr. 7 (196.000 lei), au fost realizate lucrări de termoizolaţii exterioare la şcoala primară a Colegiului Naţional „Traian Lalescu“ (130.000 lei), au fost făcute reparaţii la sala de sport (zugrăveli, instalaţie electrică etc) a aceluiaşi colegiu (74.500 lei), la Sala „Lira“ a Liceului de Arte „Sabin Păuţa“ din Reşiţa au fost derulate lucrări de renovare (241.000 lei), hidroizolaţia Şcolii Gimnaziale nr. 1 a fost refăcută (70.000 lei), au fost efectuate lucrări de reparaţii, de împrejmuire a curţii, precum şi la interioare şi săli de clasă la Şcoala Gimnazială nr. 8 (50.000 lei), au fost reparate conductele de distribuţie a apei la Colegiul Tehnic Reşiţa (75.900 lei), reparaţii la instalaţiile de alimentare cu apă la ale Liceului Teoretic „Traian Vuia“ (24.335 lei) şi ale Colegiului Tehnic Cărăşan (6.690 lei), dar şi lucrări de amenajare a locurilor de joacă la Grădiniţa cu Program Prelungit „Riki-Priki“ (31.210 lei).

Potrivit datelor furnizate de către Direcţia Tehnică Generală din cadrul Primăriei Reşiţa, lucrările de reparaţii au însumat 899.635 de lei. Acestea, împreună cu cele de investiţii în unităţile de învăţământ, au totalizat 4.257.000 de lei.

Adaugă comentariu