Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În urma articolului apărut în ediţia din 5 februarie „Primar luat la bani mărunţi de săteni“, conducerea Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Caraş-Severin (DADPP) a ţinut să facă unele clarificări legate de situaţia tronsonului Berzovia-Fizeş al DJ 572.

Relaţia Berzovia – Fizeş este inclusă de către DADPP în Programul anual de întreţinere pe timp de vară a drumurilor judeţene şi a executat, în luna noiembrie 2014, ample lucrări de reprofilare şi completare cu material pietros. În această perioadă, pe drumul respectiv se execută doar servicii de deszăpezire, urmând ca atunci când vremea o va permite să fie reluată activitatea de întreţinere pentru remedierea defecţiunilor apărute ca urmare a fenomenului de îngheţ-dezgheţ.

În 2011, Consiliul Judeţean Caraş-Severin a depus spre finanţare, alături de Consiliile Judeţene Timiş şi Arad, proiectul privind reabilitarea DJ 582 Berzovia – Buziaş – Lipova, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Acesta se află şi acum în lista     proiectelor aprobate dar pentru care nu există resurse financiare.

În aceste condiţii, decizia luată la nivelul Regiunii de Dezvoltare Vest a fost de a redepune spre finanţare proiectul de modernizare a DJ 572 Comorâşte – Berzovia – Buziaş – Lipov odată cu deschiderea primei sesiuni de depuneri de proiecte din Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Proiectul este o prioritate a judeţelor Caraş-Severin, Timiş şi Arad, rolul de lider al acestui proiect fiind asumat de această dată de Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Tot în 2011 Consiliul Judeţean a elaborat proiectul privind reabilitarea DJ 572 Comoraşte – Berzovia dar care nu a obţinut finanţare tot din lipsă de fonduri.

În comunicatul remis redacţiei de conducerea DADPP se mai menţionează că toate aceste informaţii au fost comunicate şi sătenilor din Fizeş miercuri, 4 februarie, de către doi reprezentanţi ai instituţiei.

1 Comment

  1. DJ 571 B Bozovici – Sopotul Nou- Carbunari – ar putea deveni o mina de aur pentru judetul Caras daca ar fi reabilitat .
    Nu exista zona mai spectaculosaa pentru rafting in Romania , dar din Bozovici pana in Sopotu Nou iti rupi masina in doua .
    Daca drumul ar fi ok mii e de timisoreni ar fi acolo in weekend din aprilie pana in septembrie .
    Daniel

Adaugă comentariu