Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Incertitudinea planează atât asupra unei investiţii existente în exploatarea marmurei de la Rusca, precum şi asupra uneia aflată în stadiul de idee.

Odată cu reținerea lui Adriean Videanu, posibila fabrică de celuloză pe care acesta urma să o construiască în Caraș-Severin s-a dus și mai tare pe apa sâmbetei. Nu că până acum ar fi fost vreo mare certitudine…

Anunțată la finele anului 2013, atunci când ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură a fost la Reşiţa, ca fiind cea mai mare fabrică de celuloză şi hârtie din Balcani, aceasta urma să ofere direct 300 de locuri de muncă şi să dea de lucru pe orizontală, în tot judeţul, câtorva mii de oameni.

Însă a rămas doar o investiție pe hârtie, pentru că în practică nu s-a realizat nimic. Pe terenurile deținute de Consiliul Județean la Caransebeș, în zona Șesu Rosu, unde ar fi trebuit să se ridice fabrica, tronează și astăzi doar bălăriile și ruinele a ceea ce au fost cândva unitățile militare din zonă. Cu Adriean Videanu în arest, este puțin probabil, dacă nu chiar imposibil, ca această fabrică să se mai realizeze vreodată.

Considerat unul dintre cei mai bogați politicieni români, cu o avere estimată la 60 de milioane de euro, fostul ministru și încă lider important al PDL a fost reținut de procurorii DNA. Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în dosarul fostei șefe DIICOT, Alina Bica, referitor la o altă firmă cu legături în Caraș-Severin, şi anume cariera de marmură de la Rusca Montană, ce-i aparține prin Titan Mar SA. Fostul ministru i-ar fi cerut Alinei Bica să îi ridice sechestrul pe care DIICOT l-a instituit asupra celor 80 de acțiuni pe care Videanu le deținea la Titan Mar SA.

Adaugă comentariu