Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Trei sportivi de C.S. Municipal Reșița s-au pregătit în Centrul Olimpic de Box al Germaniei.

La invitația Federației de Box a Germaniei, trei dintre cei mai buni componenți ai secției de profil a Clubului Sportiv Municipal Reșița au efectuat un stagiu de pregătire centralizată, în cadrul Centrului Olimpic de Box de la Heidelberg. Este vorba despre Ovidiu Berceanu, Andrei Dragomir și Alexandru Bibiricea, care au fost însoțiți de prof. Francisc Vaștag, vicepreședinte al Federației Române de Box, conducătorul delegației fiind Rusalin Fîc, directorul general al clubului reșițean.

Cantonamentul comun cu boxerii germani s-a derulat în perioada 14–21 iulie, fiind programate câte două ședințe de pregătire pe zi, intercalate cu gale amicale.

„Vreau să vă spun că am beneficiat de condiții excelente de pregătire, la cel mai înalt nivel, ne-a declarat Francisc Vaștag. Este un centru extraordinar. Pe lângă baza sportivă deosebită, sportivii beneficiază de cazare, masă, de condiții de studiu, școală gimnazială, liceu, facultate. Este ca un sat olimpic, în cadrul căruia se pregătesc sportivi și de la alte discipline. Îi mulțumim prietenului nostru Valentin Silaghi, antrenor în cadrul centrului, pentru faptul că ne-a facilitat acest stagiu de pregătire, prin invitația care ne-a făcut-o. Cei trei sportivi au răspuns foarte bine programului impus și sperăm să facă o figură frumoasă la apropiatele campionate naționale de seniori“.

Referitor la acest stagiu, Rusalin Fîc a precizat:„ La Heidelberg ființează unul dintre cele 20 de centre olimpice ale Germaniei. La Universitatea din Heidelberg a studiat Mihai Eminescu, și acolo a trăit în exil Alexandru I. Cuza. Așa cum a spus și domnul Vaștag, totul a fost perfect. În zilele de marți, joi și sâmbătă au fost organizate și meciuri între sportivii români și germani. Antrenamentele au fost conduse de Valentin Szilaghi, coordonatorul centrului, Zoltan Lunka și Francisc Vaștag. A fost un stagiu puternic și benefic, în perspectiva Campionatelor Naționale ale României, care vor debuta în data de 3 august, la Piatra Neamț, unde sperăm ca cei trei sportivi ai noștri să urce pe podiumul de premiere“.

Adrian Roman