REŞIŢA – Manifestanţilor de marţi din centrul Reşiţei li s-au alăturat cadre militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere. Pentru început, aceştia au intonat Hora Unirii, după care au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale şi au încins o horă. Numărul celor din Centrul Civic a depăşit o sută de participanţi.
Pe o vreme câinească, alături de nucleul de reşiţeni prezenţi zilnic în centrul Reşiţei au sosit marţi după-amiază mai mulţi membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere Caraş-Severin.
Protestatarii au fost mai vocali ca de obicei, pe lângă lozincile obişnuite mai mulţi s-au perindat prin faţa portavocei pentru a-şi face auzite nemulţumirile. Printre aceştia s-au regăsit Marius Frăţilă şi Toader Lache, membri ai sindicatului amintit.
„Nu cred că dintr-o asemenea stare de nemulţumire socială vom ieşi doar prin măsurile care s-au luat până acum. Cred că e nevoie de un program social şi economic foarte serios, de dialog şi structurarea unui alt tip de relaţie politică. Nu poţi să nu iei în seamă aceste manifestaţii. Din nefericire, situaţia construită de lumea politică a degenerat într-o asemenea situaţie cum este cea de astăzi. Nu cred că schimbarea unei personalităţi politice rezolvă situaţia din România. Anticipatele, despre care opoziţia vorbeşte cu foarte multă pasiune, nu se pot organiza decât în luna septembrie, în mod normal, pe orice calendar am încerca să le plasăm. Anticipatele se fac, de regulă, cu şase luni înainte de termenul stabilit al alegerilor. Sau se fac în iunie, sau se fac în noiembrie, potrivit legii electorale. Nu cred că, în acest moment, problema principală a cetăţenilor României este organizarea alegerilor. Cred că principala problemă este nivelul de trai, care este foarte jos în ţara noastră. Mai sunt nemulţumiri legate de a anumită demnitate profesională a unor grupuri sau bresle. Dar principala problemă pentru cei mai mulţi dintre concetăţeni este nivelul de trai foarte scăzut. Nu cazul Arafat a generat manifestaţiile de stradă“, a precizat marţi Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.