Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – Sindicaliştii de la Ductil Steel au manifestat luni, timp de două ore, în oraşul de pe Valea Bistrei.

Peste 200 de foşti salariaţi de la combinatul siderurgic Ductil Steel Oţelu Roşu au protestat luni, timp de două ore, în faţa societăţii. Protestatarii au manifestat între orele 9.00 şi 11.00, iar la ora 11 şi jumătate, s-au deplasat, în marş, pe traseul Ductil Steel – centrul civic al oraşului.

În zona centrală, protestatarii au mărşăluit, timp de jumătate de oră, pe trecerile de pietoni, astfel încât circulaţia a fost blocată pe DN 68, între Caransebeş şi Haţeg. Iniţial, sindicaliştii au solicitat aprobare pentru desfăşurarea de proteste pentru zece zile lucrătoare, dar există şi posibilitatea prelungirii acestora. Aşa cum JCS a mai scris, 420 de persoane au fost disponibilizate la jumătatea lunii aprilie, dar oamenii nu au primit încă lichidarea sau plăţile compensatorii.

„Ni s-a promis că vor primi banii pe data de 13 mai, lucru care nu s-a întâmplat. Dimpotrivă, lichidarea lunii aprilie a fost comasată cu cele trei salarii compensatorii numai pe fluturaşi. Administratorul judiciar, împreună cu conducerea societăţii spun că nu au soluţii pentru ca foştii salariaţi să-şi primească drepturile. Mai afirmă că fac eforturi susţinute pentru ca aceşti bani să vină de undeva din fondul de garantare al AJOFM“, a precizat Victor Sabău, liderul Sindicatului Ductil Oţelu Roşu. Totodată, protestatarii au cerut venirea parlamentarilor de Caraş-Severin la Oţelu Roşu, alături de ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu