Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La iniţiativa confederaţiilor sindicale europene, miercuri, 29 februarie, în mai multe ţări, printre care şi România, vor fi organizate mai multe mişcări de protest, timp de o oră şi jumătate, începând cu ora 14.00.

La noi în ţară, iniţiativa este aceea de a fi organizate aceste mişcări în fiecare oraş reşedinţă de judeţ, coordonate de Cartel Alfa şi Blocul Naţional Sindical.

„Este o iniţiativă la nivel european, dar pe noi ne doare realitatea de aici. Aşteptăm să se adune în faţa Instituţiei Prefectului peste 1.500 de oameni, ca acest protest să conteze. Salariile, dialogul social şi sănătatea sunt probleme care cer rezolvare imediată. De aceea, le vom striga în centrul Reşiţei şi vom alege o delegaţie care să înmâneze solicitările noastre prefectului de Caraş-Severin pentru a ajunge pe masa Guvernului“, a precizat Nicolae Drăgan, preşedintele BNS Caraş-Severin.

În municipiul de pe Bârzava au fost împrăştiaţi fluturaşi care cheamă cetăţenii la protest cu mesajul „Spunem nu noului tratat fiscal. Austeritatea e o problemă, nu o soluţie“. Potrivit flyer-elor, „există alternative pentru locuri de muncă şi justiţie socială: crearea de locuri de muncă şi păstrarea celor existente prin aplicarea şomajului tehnic, respectarea acordului privind creşterea salariului minim garantat în plată, combaterea fraudei şi evaziunii fiscale, a muncii la negru şi a muncii la gri, restabilirea unui dialog social responsabil, o reformă a sănătăţii în beneficiul contribuabililor şi asigurarea unei pensii decente, conform muncii prestate“.

„Este o acţiune a cetăţenilor, sindicalişti şi nesindicalişti. Este un moment important dacă dorim aducerea legislaţiei spre vechea formă avantajoasă lucrătorilor“, a precizat Marian Apostol, preşedintele Cartel Alfa Caraş-Severin.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu