Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Consorţiul Shah Deniz II a informat Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NGPI) că proiectul a eşuat.

Miercuri, în cadrul şedinţei Comisiei de Analiză Tehnică a judeţului Caraş-Severin (programată de Agenţia Naţională de Protecţie a Mediului) nu au fost ridicate probleme legate de lista de control pentru analiza calităţii raportului privind evaluare impactului asupra mediului. În acelaşi timp, potrivit site-ului austriac diepresse.com, decizia luată de consorţiul Shah Deniz II privind proiectul Nabucco aduce veşti proaste.

„Acest lucru a fost anunţat miercuri de către OMV. În timp ce OMV a acceptat decizia consorţiului, consideră că NGPI a îndeplinit toate criteriile de selecţie. Contractul a fost primit de Trans Adriatic Pipeline (operată de un consorţiu din care fac parte Lukoil, BP, Statoil, Total, compania iraniană NIOC, cea turcă TPAO şi gigantul energetic SOCAR din Azerbaidjan)”, specifică site-ul de presă austriac. Proiectul Nabucco ar fi trebuit să aducă, la finalul anului 2017, gaz de la Marea Caspică şi până în Austria, gazoductul trecând, sub coordonarea OMV, de la graniţa turco-bulgară, prin Bulgaria, România şi Ungaria.

În ţara noastră, gazoductul ar fi străbătut şi judeţul Caraş-Severin.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. A esuat. Dar dupa ce tragem linie vedem ca sunt unele firme si firmulite care au avut castig de cauza chiar si asa cu pregatirea locului, cu desene si „studii de specialitate”.

Adaugă comentariu