Caraş-Severin, Romania

BUCOŞNIŢA – Pentru realizarea obiectivelor propuse, administraţia locală din Bucoşniţa speră să atragă finanţări europene şi guvernamentale.

Conducerea Primăriei Bucoşniţa a depus, la Ministerul Dezvoltării Regionale, întreaga documentaţie necesară realizării sistemului de canalizare la, Goleţ, sat aparţinător comunei, urmând ca, până la mijlocul lunii mai, primarul Vichente Suru să ajungă la Bucureşti, împreună cu echipa sa, pentru susţinerea proiectului.

„Am toată convingerea că vom reuşi să obţinem finanţarea necesară pentru realizarea acestei investiţii, mai cu seamă că este şi singura localitate rămasă fără canalizare, din cele patru pe care le avem în administrare. E vorba despre o sumă importantă de bani, de 2,9 milioane de lei, iar de pe urma acestui proiect vor beneficia 600 de persoane. Reţeaua de canalizare va fi legată de staţia de epurare pe care o avem în localitatea Petroşniţa”, ne-a spus primarul Vichente Suru. Edilul speră să obţină un răspuns pozitiv şi din partea Companiei Naţionale de Investiţii, acolo unde se află depuse, de câteva luni, alte două proiecte legate de modernizarea infrastructurii. Mai exact, este vorba despre reabilitarea a două tronsoane de drum, ambele de 1,2 kilometri.

„Dorim modernizarea străzilor din satul Vălişoarea şi a unei bucăţi din DJ 608 C, care face legătura între localităţile Bucoşniţa şi Goleţ, pe care l-am preluat anul trecut, în octombrie, de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin”, a concluzionat edilul.

Ca planuri de viitor, administraţia locală are în vedere reabilitarea şcolii din satul Petroşniţa. Cum nu-şi permite o astfel de investiţie din bugetul propriu, primăria va încerca să acceseze fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu