Caraş-Severin, Romania

ŞOPOTU NOU – 2015 va aduce drumuri mai bune pentru locuitorii comunei Şopotu Nou, cel puţin asta speră primarul Păun Baba. Primele demersuri în acest sens au fost făcute încă de la finele anului trecut, după ce primăria a primit „undă verde“ din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„Ne-a fost aprobat spre finanţare proiectul de modernizare a zece kilometri de drumuri comunale. Jumătate din suma de 100.000 de lei, destinată pentru proiectare, am primit-o deja, iar acum aşteptăm şi restul banilor. După acest pas vom scoate lucrarea la licitaţie pe SEAP, şi, sperăm noi, din primăvară constructorul să se şi apuce de treabă“, a explicat Păun Baba.

O amplă lucrare ce trenează de mai mulţi ani din lipsa banilor, şi pe care edilul speră să o finalizeze în 2015, are în vedere alimentarea cu apă a mai multor sate aparţinătoare comunei Şopotu Nou. Este vorba despre Stancilova, Urcu, Valea Roşie şi Valea Răchitei.

„Constructorul nu poate lucra fără bani, iar din acest motiv lucrările sunt întârziate. Fiind vorba despre un proiect guvernamental, banii vin mai greu de la Centru. Nu le pot promite oamenilor că vom finaliza alimentarea cu apă până la sfârşitul acestui an, căci nu stă în puterea noastră acest lucru“, a mai precizat primarul.