Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În această zi sfântă, înlăturaţi orice grijă, preocupare, problemă şi spuneţi cu tot sufletul: Hristos a Înviat!

În urmă cu 2000 de ani, Fiul lui Dumnezeu spunea: „Să vă iubiţi unul pe altul“. Un mesaj simplu ce ar trebui să conducă lumea, cuvinte în care dacă am crede ne-ar asigura liniștea și pacea interioară. În lumea în care trăim e adevărat că tot mai puţin ţinem cont de lucrurile bune, de mesajele biblice, de faptele sfinţilor. Tocmai de aceea acum, de Sfintele Paște, avem posibilitatea de a face ce nu reușim în restul zilelor: să Îl căutăm pe Dumnezeu și să ne apropiem de El.

Până la urmă, Învierea lui Iisus Hristos, cea mai mare sărbătoare a creștinătăţii, înseamnă Lumină și Credinţă. Două măsuri ale existenţei noastre ce le găsim în noi, prin noi, măcar o dată pe an. Trebuie doar să vrem. Paștele înseamnă și miel, pască, bucuria reunirii la masă a familiei.

Dar Paștele înseamnă cu adevărat regăsirea liniștii pierdute, afl area bunătăţii ignorate și a bucuriei lucrurilor mărunte, înseamnă dăruire, înţelegere pentru celălat, apreciere pentru darurile Divinităţii. Paștele înseamnă iertare și iubire. Să ţinem cont de rugăciunile Mântuitorului din Grădina Ghetsimani, să ne închinăm jertfei Lui din Vinerea Neagră, să ne rugăm. Lumina Învierii să vă încălzească sufletele și să ne călăuzească pe toţi în fiecare clipă a vieţii!

Nina Curiţa

1 Comment

  1. sunt plecat din zonă de câteva zeci de ani;

    CAON.RO vă mulțumesc că existați; nu trece o zi fără a accesa de câteva ori http://www.caon.ro;

    membrilor întregului colectiv CAON.RO le doresc să aibă (alături de cei dragi lor)

    SĂRBĂTORI FERICITE!

Adaugă comentariu