Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit primarului Nelu Popa, reşedinţa Bihorului investeşte într-un nou sistem de termoficare şi ar putea cumpăra, de la Reşiţa, centralele cumpărate în 2012, închise doi ani mai târziu.

Introducerea microcentralelor de cartier a fost o operaţie reuşită deşi, din păcate, pacientul – sistemul de termoficare al Reşiţei – murise deja. Chiar şi aşa, municipalitatea reşiţeană ar putea fi la un pas de a găsi soluţia care să ne ia noile centrale inutile de pe cap.

Problema centralelor de cartier a fost adusă în discuţie zilele trecute, cu prilejul semnării contractului de finanţare pentru reabilitarea termică a Colegiului Naţional „Traian Lalescu“ din Reşiţa, unde, printre altele, se prevede montarea de noi centrale. După cum se ştie, instituţia liceală este racordată, pentru apă caldă şi încălzire, de una dintre cele opt microcentrale de cartier din noul sistem de termoficare, inaugurat în 2012 şi desfiinţat în 2014.

Ioan Popa, primarul municipiului, a precizat că s-a decis renunţarea la centrala de cartier întrucât aceasta, deşi este nouă, modernă şi eficientă, este supradimensionată comparativ cu nevoile unei unităţi de învăţământ: „Avem proiectate centrale noi care sunt destinate liceului şi calibrate pe volumul de aer care trebuie să-l încălzească. În ceea ce priveşte termia asta reşiţeană care a fost construită şi după aceea abandonată sau conservată, vă spun că suntem în discuţii avansate cu Primăria din Oradea, cu dl Bolojan. Dânşii acum instituie un sistem termic în oraş şi s-ar putea ca o bună parte din ce avem aici în termie să o transferăm, bineînţeles contra cost, Primăriei din Oradea“.

3 Comments

 1. si cit au costat aceste termii, asa cum le zice primarul? ca si acum platim, resitenii, prin taxe si impozite locale, pt acele credite si sume luate de la banci? nu mai vorbesc despre proiectele de instalare si altele?dar, cui ii pasa, treaba merge si primarie schimba tot, an de an, ca le schimba pe banii ei?iluzii resiteni , iluzii. pe banii nostri.

 2. „Introducerea microcentralelor de cartier a fost o operaţie reuşită…”?????
  Nu, nu a fost o reusita, ci un mare esec si bani multi, furati din buzunarele noastre, in conditiile in care se stia ca majoritatea cetatenilor optasera deja pentru centralele de apartament!
  Cand se vor da in judecata incompetentii si impostorii si, mai ales, cand se va recupera prejudiciul financiar?
  Nu mai faceti experimente pe seama noastra, respectati strategia de dezvoltare a localitatii, viabila si in acord cu dorintele platitorilor de taxe si impozite! Strategia nu o face un singur om, fie el si primar „vizionar si bine intentionat”!….

  • Nae Catavencu Reply

   tampenia cea mai mare au facut o ,,consilierii nostrii iubiti ,, care au votat ca sa se platesca din banii nostrii, cumpararea de centrale de apartament, …unde ne afalam…bugetul local nu este pentru a ajutora masina de vot psdista si a intereselor minore .
   Sigur primarul din Oradea are o strategie, fiindca Oradea arata foarte bine…va cumpara de la rispipitorul consiliu local Resita , niste centrale noi la pret de second hand. Dapa aia creste taxele si impozitele…ne facem indemnizatii beton ca si consilieri,…si mai prostim inca o legislatura localnicii.

Adaugă comentariu