Caraş-Severin, Romania

RĂCĂȘDIA – Locuitorii comunei Răcăşdia se confruntă de doi ani cu străzi sparte, praf și zgomot. Este vorba de lucrările de branșament la rețeaua de apă și canalizare din localitate.

Proiectul demarat in noiembrie 2017, în valoare totală de 1.760.000 RON + TVA trebuia finalizat anul trecut in aprilie. Firma italiană care a câștigat licitația a subcontractat lucrarea și de aici a început un întreg lanț de greșeli în execuție, prelungiri de termen și… mulă bătaie de cap pentru Primărie. După ce anul trecut autoritățile locale au prelungit cu șase luni termenul de finalizare a lucrării, arătând bunăvoință și înțelegere, luna noiembrie a sosit… omul negru n-a venit. Adică firma italiană nici vorbă să-și fi făcut treaba. Ba mai mult au și făcut greșeli de execuție. Unele conducte au fost trase aiurea, nu se potriveau la punctele de întânire, muncă de Dorel. Explicații, cu siguranță că or avea, probabil catolicii au mai multe sărbători decât ortodocșii și de aceea nu s-au încadrat în termen.

Răbdarea autorităților locale a avut o limită și acum Mirco Lechici, primarul comunei, va penaliza firma respectivă, conform contractului, cu 0,1% pe zi din valoarea restantă de execuție. „Oamenii nu știu de toate aceste probleme pe care ni le-au creat italienii, deși noi am încercat să le explicăm situația. Eu răspund în fața lor! Nu pot decât să plec ochii în pământ și să-mi asum toată încurcătura asta. Sper ca în viitorul apropiat să finalizăm lucrarea și locuitorii comunei să-mi accepte scuzele“, declară Mirco Lechici.

Este încă un caz în care o firmă străină, privită la început cu mari speranțe, se dovedește a fi o adunătură de… Dorei veniți cu multe ifose și plecați cu coada între picioare.

Flavius Militaru

1 Comment

  1. ”Firma italiană care a câștigat licitația a subcontractat lucrarea…”. A subcontractat cui? Unei alte firme tot italiene? Sau, cum am impresia, până la urmă lucrarea cu bune și rele a fost făcută de o firmă română, italienii luând doar partea lor de comision… Articolul trebuia să fie mai clar decât este.

Adaugă comentariu