Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pe ultima sută de metri a Guvernului Dăncilă, Ministerul Finanţelor alocă sume importante localităţilor cărăşene, Primăria Reşiţa primind, de exemplu, 9,6 milioane de lei. Iar ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, dă Opoziţiei două săptămâni ca „să-şi dovedească incompetenţa“!

De fapt, municipiul reşedinţă de judeţ primeşte cea mai mare sumă, chiar dacă primarul este liberal. Municipiul Caransebeş, tot cu primar liberal, primeşte 3,1 milioane de lei, sumă cu puţin mai mică decât cea primită de Oraviţa, adică 3,7 milioane de lei. Oraşul Anina primeşte 1,6 milioane de lei, iar Bocşa, 1,4 milioane de lei. Torma nu a făcut gratuit pasul spre PSD, aşa că Primăria Moldova Nouă primeşte 2,3 milioane de lei.

Berzovia, Coronini, Măureni, Iablaniţa, Berzasca, Sasca Montană sunt comunele care primesc cele mai mari sume, unele chiar peste 500 de mii de lei. Dacă în vară comuna Bozovici primea 227 de mii de lei, acuma localitatea din Almăj primeşte doar 65 de mii de lei. Și tot dacă în vară comuna Zăvoi trăgea lozul câştigător de 207 mii lei, acum nu a primit niciun leu. Comunele Fârliug, Pojejena, Socol care la rectificarea din august au primit sume de 5000 sau 6000 de lei, acum primesc 487 de mii de lei, 491 de mii de lei, respectiv 370 de mii de lei. Comunele care primesc cei mai puţini bani sunt Luncaviţa cu 30 de mii de lei şi Eftimie Murgu cu 37 de mii de lei.

„Sigur că fiecare primărie din Caraş, din ţară avea nevoie de mai mult. Dar, la stabilirea sumelor propuse a se repartiza pe fiecare unitate administrativ-teritorială s-a avut în vedere cu prioritate asigurarea cheltuielilor de funcționare, respectiv: cele de personal, inclusiv drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav, indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap şi cheltuieli urgente necesare în anul 2019, a căror efectuare nu poate fi amânată. Important este că s-au alocat aceşti bani. În rest, ce să vă zic? Le acord vreo două săptămâni celor din Opoziție pentru a-și dovedi incompetența în fața românilor. Doar două săptămâni!“, a declarat, în exclusivitate pentru CAON, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Nina Curiţa

4 Comments

  1. Poate asa plateste domn’ primar gazul la Liceul De Arte,ca saracii copii stau in frig la scoala!!!!

    • De unde bani,doamna ? Tre’ sa faca un SPA cu sauna si jacuzzi la bazinul de inot,sa stimulezee investitorii….Daca aveti putina rabdare,veti tine orele chiar in sauna.Ce credeti,el are fabrica de bani ,saracul ? Chiar nu ii intelegeti prioritatile,stimata doamna !

  2. Sa-i pupe unu mana in care tine pixul Orlando, cum pupau pochii mana lu Oprisan in biserica.

Adaugă comentariu