Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Proiectele și problemele edililor localităților din județ sunt, în mare parte, aceleași.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a afirmat că primarii mai multor localităţi din Caraş-Severin au reuşit să depună în timp util proiecte la Ministerul Dezvoltării, care prevăd, în cea mai mare parte, domeniul infrastructurii.

Am avut o prezentare foarte interesantă din partea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, în ceea ce priveşte priorităţile de dezvoltare ale judeţului şi ne referim aici, în special, la infrastructura rutieră, la asigurarea finanţării pentru drumurile judeţene. Mare parte din primarii prezenţi la întâlnire, de la primarul municipiului Reşiţa, până la cei de comune şi-au prezentat priorităţile şi i-am felicitat pentru faptul că au reuşit să-şi depună proiectele în termen, la Ministerul Dezvoltării, prezentând ca priorităţi apa, canalizarea, şcolile, grădiniţele. Primarul de Reşiţa, de exemplu, a reuşit să depună un proiect al unei grădiniţe abandonate, la care lucrările de construcţie au început de acum zece ani”, a explicat Shhaideh.

Potrivit vicepremierului, priorităţile primarilor sunt identice şi a promis că va analiza toate propunerile venite de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, astfel încât, în cel mult 30 de zile, ministerul să vină şi cu propunerile concrete de finanţare.

Mă refer la asigurarea celor zece servicii de bază, apă, canalizare, drum, şcoală, grădiniţă, creşă, dispensar, poduri, podeţe, iluminat public, dar şi la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene. Împreună cu toate autorităţile de management, ne-am asumat ca până la 31 decembrie să absorbim 5,2 miliarde euro de la Comisia Europeană şi, nu în ultimul rând, a treia prioritate a ministerului, partea de reformă a administraţiei publice, a adăugat Sevil Shhaideh

2 Comments

  1. mai vdem peste 30 de zile ce a iaesit de aici.eu unul nu ii pot crede ca fac ceva,pt ca pina acum, nu au facut altceva decit sa distruga si sa fure. nu au construit nimic.atunci de ce ar face o de acum inainte?infrastructura? ce e aia.ca pina acum unde au fost acesti primari, e drept unii noi, dar restul? au trait pe maidan? sa vedem ce fonduri europene vor absorbi, 5,2 miliarde euro? abureli, ce pe un om de rind il dau pe spate, dar nu ii putem crede. ei vor sa isi scape penalii, sa nu faca inchisoare, gen dragnea et co.

  2. „Mă refer la asigurarea celor zece servicii de bază, apă, canalizare, drum, şcoală, grădiniţă, creşă, dispensar, poduri, podeţe, iluminat public, dar şi la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene. ..” zicea doamna aproape prim-ministru! Primarele nost’ nu are prioritati din cele enumerate…ca si cand toate locuintele din municipiu si satele/cartierele satelite au rezolvat problema apei curente, a canalizarii, a gazului metan, asfaltului,etc. Primaria Resita sarbatoreste incheierea actiunii de „pupat Piata Independentii!”, habemus PSD-us la guvernarea locala! Un succes epocal! Acum o sa aveti dragi resiteni ce promisiuni vreti…doar promisiuni, bineinteles!

Adaugă comentariu