Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Într-una din dimineţile de sfârşit de martie, Cimitirul nr. 8 le-a arătat vizitatorilor o privelişte mult mai dezolantă decât de obicei. Se vorbea atunci despre zeci de monumente funerare vandalizate peste noapte, când nu era asigurată paza obiectivului. Reprezentanţii municipalităţii ne spun acum că au fost identificate 12 monumente funerare distruse, iar Administraţia Cimitirelor a trecut la reabilitarea celor care au putut fi recondiţionate.

Primăria Reşiţa va suporta cheltuielile de reabilitare sau înlocuire a monumentelor funerare vandalizate, urmând să recupereze prejudiciul când organele de anchetă vor identifica făptaşii. Pentru a putea supraveghea mai bine activitatea, municipalitatea a suplimentat numărul de camere de supraveghere în toate cele cinci cimitire pe care le administreză“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Din cele 12 monumente funerare distruse, două au putut fi puse imediat la loc, patru n-au mai putut fi recuperate şi trebuie înlocuite. Unul dintre cele patru a fost deja înlocuit de rude, pe propria cheltuială.

Adaugă comentariu