Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aleşii reşiţenilor au tăiat 10% din salariul angajaţilor aparatului propriu al primarului, edilul promiţând şi o regândire a organigramei.

Şedinţa ordinară a Consiliului Local Reşiţa s-a deschis într-o atmosferă de zâmbet, care însă n-a prevestit furtunile de la finalul întâlnirii. În deschidere, primarul Ioan Popa a avut o atitudine optimistă, a fost plin de zâmbet pentru că municipalitatea a primit, cu titlu de donaţie – care ar fi urmat să fie aprobată de consilierii locali –, o bucată de teren pentru ca Govândariul să poată avea o variantă mai scurtă de drum spre ceea ce va fi Mociurul, cu mall, cu aquapark, cu zonă rezidenţială şi de birouri.

Nu s-a ajuns însă până la sfârşitul şedinţei în formulă completă, pentru că aripa stângă a părăsit sala, atunci când s-a ajuns la votul proiectului care urma să taie 10% din salariul brut al personalului aparatului propriu al primarului. Cu excepţia celor care au salariul minim. Chiar şi fără pesedişti, liberalii au votat tăierea salariilor, dar şi acceptarea ofertei de donaţie.

Dar tăierea salariilor nu e tot, ci doar o primă fază! Potrivit şefului administrativului reşiţean, măsurile luate de Guvern care afectează bugetul local vor atrage şi o a doua fază: „reorganizăm tot aparatul Primăriei şi direcţiile colaterale, o nouă organigramă unde să încercăm să mai intrăm într-o «cură de slăbire»“, a precizat primarul Ioan Popa.

2 Comments

 1. Nu ar fi mai bine sa gandesti de zece ori si sa tai odata ?
  E si mai uman, acum foarte multi stau cu capul la aceea organigrama diminuata.
  Ca doar stim cum se diminueaza, pleaca cei fara sustinere.
  Ca operatiune, curatarea bugetului trebuie sustinuta, dar felul in care se vorbeste si mai ales se face, arata oarece panica.

  Domnul ala, care striga despre partidul lui peste , sa taca !!!
  In 16 Februarie 2019, a intrat la PSD in sediu. Cu gura pana la urechi. Dar el e strateg, doar ca unul prost !

Adaugă comentariu