Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mai mulţi reşiţeni ne-au transmis poze cu ambrozie care creşte, momentan răzleţ, prin diferite zone ale municipiului. Însă municipalitatea ne asigură că ia măsuri serioase în acest sens.

„Având în vedere efectele nefaste ale ambroziei asupra sănătăţii cetăţenilor, Primăria Reşiţa a demarat acţiuni de combatere a răspândirii acesteia, în mai multe etape. În perioada 22-27 august s-a intervenit în zonele: Bucla Bârzavei, Petru Maior nr. 23, Valea Ţerovei, ale. Albăstrelelor şi strada 24 Ianuarie, folosindu-se aproximativ 900 de litri de substanţă (erbicid sistemic), pe o suprafaţă totală de 2500 de metri pătraţi“, ne informează un comunicat remis redacţiei.

Iar în această perioadă, angajaţii Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local intervin în zonele: Micro 2 (Aleea Buziaş), pod Cărăşana (calea ferată), Centru – de la BCR până la stadionul Mircea Chivu, strada Speranţei, Gara Reşiţa Sud, Valea Ţerovei, Moroasa (strada Ioan Poptelecan) şi împrejurimile Liceului Mircea Eliade.

„Facem apel către proprietarii sau deținătorii de terenuri pe ale căror suprafețe sunt depistate focare de infestare, să ia măsurile ce se impun. (…) Anunţăm că în paralel reprezentanţi din cadrul Primăriei efectuează controale şi unde situaţia o impune, vor aplica amenzi în conformitate cu legislaţia în vigoare“, avertizează municipalitatea.

Persoanele fizice care nu combat ambrozia pe proprietăţile lor pot fi sancţionate cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei, iar cele juridice cu sume de la 5.000 lei la 20.000 lei.

A.M.

Adaugă comentariu