Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Spitalul Municipal de Urgență a primit joi 190.000 de lei de la bugetul local pentru reabilitarea și consolidarea subsolului unității sanitare.

Municipalitatea a alocat aceste fonduri pentru a nu fi pusă în pericol derularea proiectului cu finanțare europeană prin care la spital se achiziționează aparatură medicală ultraperformantă, în valoare de peste patru milioane de euro.

„Suntem nevoiți să efectuăm lucrări de consolidare a planșeului, de curățare a subsolului, de realizare a altor rețele de alimentare cu apă și de evacuare a canalului menajer, astfel încât subsolul să fie curat, aerisit și să susțină planșeul care suporta aceste aparate. De exemplu, un aparat cu toate accesoriile, cu magnet, ajunge și la opt tone, ceea ce implică o structură de rezistență foarte bine pusă la punct”, a explicat primarul Marcel Vela în plenul Consiliului Local.

Edilul s-a declarat nemulțumit și de atitudinea delăsătoare a celor care s-au perindat pe la conducerea unității sanitare. „Din păcate, am găsit la spital o infrastructură uzată, într-o stare avansată de degradare. Subsolul nu a mai fost curățat de zeci de ani și cei care au condus spitalul, indiferent de nume, nu au fost preocupați de conservarea și reabilitarea tuturor rețelelor de evacuare și a infrastructurii subterane de apă și canal”, a mai spus Vela.

Lidia Almăjanu

2 Comments

  1. D-le primar nu sunteti „nevoiti” sa faceti aceste lucrari, sunteti obligati in calitate de ordonator de credire sa faceti astfel de reparatii si consolidari, sunt in atributiile dvs.
    Dar de ce nu le-ati facut pina acum?????????!!!!! pentru ca din 2010 ati preluat spitalul?.Ati asteptat sa va numiti oamenii de partid ca sa vada lumea ca se poate, pina acum nu prea ati dat bani spitalului.

    • din pacate iti dau dreptate….este o mizerie de spital…mizerie la care contribuie foarte mult OMUL…PACIENTUL..

Adaugă comentariu