Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pe lângă tramvaie, se mai pregăteşte un proiect, pe lângă cele mult cunoscute reşiţenilor, care vizează atât staţii şi ateliere pentru tramvaie, cât şi autobuze electrice şi mult aşteptata reabilitare a Căii Timişoarei.

Ministerul Dezvoltării a publicat deja anunţul privind licitaţia pentru cele 13 tramvaie ale Reşiţei. Potrivit primarului Ioan Popa, „noi mergem acuma cam cu zece autobuze în traseu tot timpul, şi trebuie să avem şi nişte rezerve“, astfel că, pe lângă cele 13 garnituri de tramvaie, vom mai avea şi zece autobuze electrice.

Potrivit edilului, pe lângă proiectul de 40 de milioane de euro pentru infrastructură (linie şi depou) şi cel de 20 de milioane pentru tramvaie, „luate prin intermediul Ministerului Dezvoltării, pe fonduri europene, şi mai pregătim acuma un proiect de 17 milioane de euro, staţie transmodală şi zece autobuze electrice, proiect care va cuprinde amenajarea staţiei transmodale la Muncitoresc – unde a fost piaţă volantă sau Terasa Mureşul, pe care Primăria Reşiţa a cumpărat-o înapoi de la un privat – şi reabilitarea completă a Căii Timişoarei, de la staţia peco Mol, până la Pasajul de la Intim. Tot în acest proiect de transmodale, de 17 milioane de euro, pentru că n-am mai avut loc în cel 40 de milioane, am introdus şi: vopsitorie tramvai, spălătorie tramvai, instalaţie de rectificare a boghiurilor. Deci vom avea absolut tot ceea ce este necesar ca în următorii 30 de ani – reţineţi, următorii 30 de ani! – să nu avem probleme cu transportul public în Reşiţa. Şi ştiţi foarte bine că în trafic se mai întâmplă, te mai boţeşte o maşină, îţi îndoaie ceva, te duci, îţi repari scula la tine în atelier, cu vopsitorie, cu tinichigerie, cu absolut tot ce trebuie“.

2 Comments

  1. intre ce se vrea si ce se poate , este o diferenta
    cred ca este bina ca macar , 25% din ce se vrea sa se realizeze!
    sa finalizam pe rand, proiectele demarate…

  2. ce-i lipseste chelului…

    in loc sa avem strazi asfaltate, noi vrem autobuze electrice, intre blocuri este inca beton comunist, plin de gropi si crapaturi.. ce ar fi daca am avea o lista de prioritati, un minim de confort, iar apoi sa ne gandim la alte lucruri care par acum un moft…

Adaugă comentariu