Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primarul Reșiței spune că a reușit să învingă un deceniu de birocrație, urmând să pună pe roate, deasupra municipiului, un proiect pentru sporturile de iarnă.

Ioan Popa, primarul Reșiței, le-a prezentat recent oamenilor de afaceri germani oportunitățile existente în municipiu și în zona acestuia. Cu acest prilej, a amintit de un proiect care a rămas în așteptare un deceniu, din cauza autorităților din Capitală, însă lucrurile par să se schimbe spre un curs pozitiv. Totul se va pune pe roate în ceea ce edilul numea Paradis, loc care se află aproape de Reșița…

„Legat de turism, la începutul lunii iulie, am finalizat cu Gauss, din Timișoara, spune edilul. 12 zile am făcut măsurători cu topometriștii lor, prin pădure, și am măsurat 12 kilometri de pârtii de schi, două coborâri, și 4,6 kilometri pentru instalația de transport pe cablu. Pentru că după zece ani – de zece ani am făcut proiectul cu o firmă austriacă, un studiu de fezabilitate –, în sfârșit mi-au dat lumină verde de la Ministerul Turismului, mi-au zis: hai, faceți lucrurile, că-i dăm înainte! Am terminat măsurătorile, acum se pun în calculator planurile cadastrale, cât luăm de la Romsilva, facem transferul. Eu sper să ne mișcăm relativ repede, am avut discuții cu Ministerul Mediului și al Pădurilor că trebuie să scoatem 35 de hectare din 400.000 – Caraș-Severinul are 420.000 de hectare de pădure – din domeniul Romsilva, ca să dăm drumul la o infrastructură de transport pe cablu serioasă. Suntem pe calea cea bună, sper să nu se întâmple accidente macro la nivel de Guvern. Îmi puneam un pic speranțe în Grindeanu, dar merge… Mergem înainte!“.

Foto: Casa Baraj

3 Comments

  1. Viitor de aur au afacerile edilului nostru idealist si optimist pana la delir!Va curge zahar si miere in Resita,vom fi asaltati de turisti,Rolls Royce-ul prafuit numit Resita,de catre onorabilul nostru primar va straluci!Nici nu ne imaginam cat de bine vom trai…va fi paradisul e pamant aici!A propos,concret…unde va fi PARADIS-ul asta mirific si idilic?!Tare mi-e mie ca tot pe la Valiug…nu-i asa?

  2. Alta gogomanie. Puneti mana si faceti Semenicul si drumul pana acolo.

    Si mai faceti ceva cu orasul asta!

  3. E uimitor cum unii pur si simplu comenteaza aiurea. Taietelu e printre putinii oameni care au reusit sa valorifice oarecum potentialul turistic al zonei, si asta inca mult inainte de a fi primar, si de asemenea a si facut investii cu cap. Noroc ca e plina lumea de destepti….

Adaugă comentariu