Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – La Caransebeș, 120 de hectare de pădure trec în domeniul public al municipiului. Administrația încearcă să le protejeze în acest fel de rețelele ilegale specializate în retrocedări.

Municipalitatea va avea un amenajament silvic de aproape 120 de hectare, după ce a constatat că terenul care figura în acte ca pășune este acoperit de vegetație forestieră și poate fi încadrat în categoria pădurilor. Conducerea administrației locale protejează în acest fel domeniul public, pentru a nu fi pusă în situația din alte zone, prin care terenuri și păduri întregi au ajuns în posesia mafiei retrocedărilor ilegale.

„Pentru a evita situația în care în Caransebeș ar fi împroprietărit de către autoritățile centrale vreun potențial proprietar, am executat verificări pentru a aduce la realitatea din teren toate documentațiile din baza de date a OJCPI. Astfel, în jurul Caransebeșului, în zona care figura ca pășune, am identificat aproape 118 hectare care pot fi evidențiate ca păduri. Le mulțumesc celor de la Romsilva și de la Cadastru care au înțeles că vrem să protejăm domeniul public, pentru a nu fi în ca alte județe, unde suprafețe întregi au fost retrocedate unor rețele ilegale specializate în acest domeniu”, a precizat primarul Marcel Vela.

În domeniul public al municipiului se mai află și pădurile din Teiuș și de la Jupa, iar municipalitatea consideră că noul amenajament silvic va crește potențialul ecologic al zonei.

1 Comment

  1. Mai putine haiducisme si mai multa munca domnule primar ca recent am fost prin Deta si am vazut cum poate arata un oras mic. N-au statui si fantani dar arata mult mai bine decat satul cu drum european iar la ei firmele vin la fata locului, nu in povestile primarului ca la noi.

Adaugă comentariu